1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Mai mult decat despre asigurari

Mai mult decat despre asigurari

In fiecare an, campania nationala de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a urmarit sa aduca, pe langa informatiile de baza despre asigurarile obligatorii si facultative de locuinta, si detalii despre un alt subiect important pentru romani.

Daca, la editiile precedente, demersul a inclus, de exemplu, principalele lucruri pe care fiecare dintre noi trebuie sa le stie pentru a putea reactiona corect in cazul unui cutremur sau sfaturi despre cum putem sa ne protejam cat mai eficient locuinta impotriva principalelor riscuri care o ameninta - fie ca vorbim de incendii, inundatii sau spargeri - in acest an, Octombrie a devenit Luna Asigurarilor de Locuinte si a Constientizarii Schimbarilor Climatice.

Schimbarile climatice sunt un subiect de interes oriunde iti indrepti atentia. S-a atins punctul in care realizam ca acest aspect nu poate fi ignorat, indiferent de domeniul de interes sau cel in care iti desfasori activitatea, indiferent unde locuiesti si cum percepi, la nivel personal, aceste modificari climatice.

Exceptie nu face, desigur, nici domeniul asigurarilor. Marile companii de modelare a riscurilor vorbesc de vreme buna de daunele ridicate pe care le provoaca producerea unor riscuri cauzate de schimbarile climatice. Dezastele naturale de proportii si fenomenele meteo iesite din comun nu mai sunt demult un fenomen rar. Exista dovezi ca schimbarile climatice se manifesta si la nivelul tarii noastre, provocand, printre altele, fenomene meteorologice extreme, precum tornade sau furtuni extrem de violente, care ne pun in pericol atat vietile, cat si locuintele.

Tocmai de aceea, trebuie sa vorbim despre ce putem face pentru a schimba lucrurile chiar si in cadrul unei campanii care are ca tema principala asigurarile de locuinte. Sau... poate ca tocmai de aceea. Provocarile care indeamna romanii la obiceiuri mai prietenoase cu mediul, infograficele dedicate, un update al chatbot-ului Robocasa, dar si grupul dedicat - unde va invitam sa va alaturati - sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le facem.

Ne sustineti?