1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ING Bank Romania implementeaza ...

ING Bank Romania implementeaza Platile Instant, accelerand utilizarea serviciului la nivel national

Incepand de astazi, 20 martie 2023, ING Bank Romania isi imbogateste portofoliul de servicii de plata inovatoare cu serviciul Plati Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care asigura transferul banilor din contul bancar al platitorului in cel al beneficiarului, aflat la alta banca sau invers, in maxim 10 secunde, in ORICE moment (24/7/365). In practica, inca de la lansare, in aprilie 2019, durata reala a transferului intre doua banci participante se incadreaza in circa 4 secunde. In cazul Platilor Instant nu se foloseste cardul bancar.

Aderarea ING Bank la Platile Instant demonstreaza atat atractivitatea serviciului pentru consumatorii finali, eficienta acestuia, usurinta lui in utilizare, cat si maturizarea pietei locale de servicii de plati, care evolueaza conform tendintelor pentru platile de retail inregistrate la nivel european si global.

In prezent, alaturi de clientii ING Bank, beneficiaza de serviciul Plati Instant clientii urmatoarelor banci: Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comerciala Romana, Vista Bank, Patria Bank, Raiffeisen Bank, Intesa Sanpaolo Bank, BRD Groupe Societe Generale, aceste banci acoperind aproximativ 75% din totalul pietei bancare, procent masurat din perspectiva activelor.

"Plata catre un prieten, prin numarul de telefon, este una dintre cele mai apreciate functionalitati din Home'Bank - cu o pondere de aproximativ 15% din media de 7,5 milioane de tranzactii efectuate lunar in aplicatie. Din 2021, clientii ING pot transfera bani si catre clientii altor banci, inrolati in serviciul AliasPay, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor. Mai mult, anul trecut, pentru prevenirea fraudelor si a tranzactiilor eronate, ING a lansat functionalitatea SANB - Serviciul Afisare Nume Beneficiar. Atunci cand realizeaza un transfer bancar, clientii ING pot vedea exact in contul carui beneficiar se duce acea suma.

Clientii persoane fizice ai ING au acum posibilitatea de a incasa si transfera bani, in timp real, in aplicatia Home'Bank, catre alte banci din Romania inrolate in serviciul Plati Instant. In ceea ce priveste persoanele juridice clienti mici si mijlocii, vor fi disponibile, in prima faza, doar incasarile interbancare instant in lei. Initierea platilor instant efectuate de catre acestia catre alte banci va fi disponibila in prima jumatate a acestui an.

"Ne bucuram sa ii avem alaturi, ca parteneri, pe TRANSFOND, o institutie care depune constant eforturi pentru digitalizarea serviciilor financiare din Romania.", a declarat Crina PATRU, Director al Serviciului de Dezvoltare Plati ING Bank Romania.

"In anul 2022, volumul tranzactiilor instant interbancare a crescut de aproximativ 5 ori comparativ cu anul precedent. Suntem increzatori ca parteneriatul cu ING Bank pentru plati instant va asigura un plus de notorietate acestei modalitati de plata si ii va spori atractivitatea, accentuand semnificativ efectul de "retea" obtinut pana in prezent. Ne asteptam ca toate bancile din Romania sa ofere clientilor proprii serviciul Plati Instant, pentru a raspunde cerintelor acestora si pentru ca transferurile instant reprezinta deja noua normalitate in domeniul platilor. Platile instant creeaza premisele dezvoltarii noului ecosistem de plati din Romania, care cuprinde solutii moderne de plata, fara card bancar, de tipul platilor prin QR Code (folosite pentru transferuri de bani intre persoane fizice, pentru plati in e-commerce sau pentru plati la comerciant - magazin fizic), solutii care vor fi lansate in piata in perioada urmatoare. Acest ecosistem cuprinde deja modalitati de plata in care se utilizeaza numarul de telefon mobil in locul IBAN-ului (AliasPay) - completand tipurile de transfer instant de fonduri care aduc plus valoare experientei de plata a clientului" - a declarat Sabin CARANTINA, Director General TRANSFOND.

In perioada aprilie 2019 - martie 2023, serviciul Plati Instant in lei a functionat la intreaga sa capacitate, inregistrand o disponibilitate totala de peste 99,9% in intregul interval de timp mentionat. Prin Plati Instant se pot executa transferuri cu o valoare individuala mai mica de 50 mii lei.

Avantajele serviciului pentru consumatorii individuali sunt generate de posibilitatea de a plati INSTANT pentru achizitia de bunuri si servicii in mediul online sau in mediul real, de a face plati INSTANT catre apropiati, furnizori sau alti destinatari. Business-urile de orice marime pot initia oricand plati urgente care sa le permita derularea continua a afacerii, iar pentru comerciantii care ofera clientilor lor posibilitatea de a plati instant, avantajele sunt date de primirea imediata a banilor in cont, dar si de oportunitatea de a lansa noi programe de fidelizare/promovare a propriilor servicii si produse, corelate cu utilizarea platilor instant.

Serviciul garanteaza efectuarea platilor si administrarea informatiilor atasate acestora in conditii de siguranta deplina, functionala si informatica, la un nivel similar cu cel existent in cadrul Casei de Compensare Automata a platilor de retail interbancare din Romania.