1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FGA si-a incetat mandatul de ...

FGA si-a incetat mandatul de administrator temporar al EUROINS Romania

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 1 aprilie a.c., incetarea mandatului Fondului de Garantare a Asiguratilor - FGA in calitate de administrator temporar la societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare.

"Cu noua componenta a Consiliului de Administratie dorim sa demonstram ceea ce EUROINS este de fapt din perspectiva responsabilitatii si viziunii referitoare la activitatea sa in Romania. In zilele urmatoare vom lansa o solutie digitala de daune, care va aduce mai multa flexibilitate si noi oportunitati pentru procesul nostru de gestionare a dosarelor si a despagubirilor. Mandatul FGA ne-a ajutat sa stabilim baza noilor noastre proceduri si a proceselor de daunalitate, orientate catre clienti cu deplina respectare a legislatiei locale. Cu totii trecem printr-o perioada dificila, insa speram ca EUROINS Romania, intreaga piata de asigurari, precum si societatea romaneasca in ansamblu vor iesi mai puternice si mai intelepte din criza COVID-19", a declarat miercuri, pentru 1asig.ro, Georgi MARKOV, Deputy CEO, EIG - EUROINS Insurance Group.

Fondul de Garantare a Asiguratilor a fost desemnat, in februarie a.c., administrator temporar la EUROINS Romania, pana la numirea noului Consiliu de Administratie, aflat atunci in proces de autorizare. ASF a mentionat atunci ca numirea unui administrator temporar nu reprezinta instituirea procedurii de administrare speciala.

Compania a transmis, in februarie, ca a luat act de decizia ASF si ca, dupa ce vor fi alesi noii membri ai Consiliului de Administratie si vor fi indeplinite toate cerintele, isi va relua ciclul operational obisnuit.

ASF a precizat faptul ca EUROINS indeplineste indicatorii de prudentialitate, atat in ceea ce priveste cerintele minime de capital (MCR - Minimum Capital Requirement), cat si in ceea ce priveste cerintele de capital de solvabilitate (SCR - Solvency Capital Requirement).

EUROINS Romania Asigurare Reasigurare a inregistrat, in 2019, o crestere a vanzarilor de 27%, totalizand subscrieri de circa 1,28 miliarde de lei. Totodata, compania anunta, pentru acest an, lansarea unor noi facilitati online pentru clienti.