1asig.ro
1asig.ro

De ce va fi 2016 diferit si totusi la fel

5 min. / 1.540 cuvinte
Anul ce urmeaza va fi cu siguranta diferit, cel putin din perspectiva industriei de asigurari. Stim ce urmeaza, dar nu stim ce se va intampla cu adevarat.

PROMO


Solvency II va deveni operational, dar, dupa cele prezentate pana acum, companiile de asigurari au asteptat pana in al doisprezecelea ceas pentru a se conforma noilor cerinte. Si, dupa speta ASTRA, unde au trecut peste 3 luni de cand nu s-a platit nici macar o despagubire pe o polita emisa de aceasta, putem doar spera ca o astfel de situatie sa nu se mai repete, in conditiile in care cerintele impuse de noul cadru de reglementare nu sunt unele facile.

Nu stim nici directia in care o vor lua preturile. Teoretic Solvency II va aduce mai multa siguranta pentru client. Nimeni nu a analizat insa in mod concret care va fi si costul final. Experienta ne arata ca lucrurile de calitate sunt, de cele mai multe ori, mai scumpe.

Brokerii vor fi obligati sa aiba o capitalizare mai buna, vanzatorii de asigurari sa fie mai bine pregatiti si vanzarile online vor fi mai bine reglementate. Toate aceste masuri, unele binevenite de altfel, vor spori inevitabil competitia din piata.

Totusi avem incredere ca fuga dupa cel mai mic pret va ramane, probabil, una dintre constante.

2.091 accesari