1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cutremur cu magnitudinea 3,6 in ...

Cutremur cu magnitudinea 3,6 in judetul Buzau

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs joi dimineata in judetul Buzau, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

”In ziua de 13 Iunie 2024 la ora 07:00:55 (ora locala a Romaniei) s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adancimea de 132.9 km”, a transmis Institutul.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor oraşe: 51 km V de Focsani, 57 km NV de Buzau, 64 km SE de Sfantu-Gheorghe, 72 km E de Brasov, 84 km NE de Ploiesti.

Protejeaza-ti locuinta

Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

La sfarsitul lunii mai 2024, la nivel national, erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei) 2.157.643 de locuinte, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

5 din 10 romani sunt ingrijorati in legatura cu rezistenta locuintei la un eventual cutremur. Rezultatele studiului Reveal Marketing Research confirma ingrijorarile semnalate de seismologi, care au lansat un avertisment cu privire la un cutremur puternic care ar putea avea loc in Romania, avand in vedere ca, statistic vorbind, in fiecare secol se inregistreaza doua, trei astfel de miscari ale Pamantului. Astfel ca, 46% dintre romani manifesta un nivel ridicat de ingrijorare, legat de posibilitatea unui seism de proportii, in timp ce un procent de 20% declara ca nu sunt preocupati in aceasta privinta.