1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Clarificare CITR: 9 miliarde de ...

Clarificare CITR: 9 miliarde de lei - expunerea totala solicitata de creditorii CITY Insurance

CITR, in calitate de lichidator judiciar al CITY Insurance, a transmis o serie de clarificari cu privire la sumele pretinse de creditorii companiei aflate in faliment, precizand ca expunerea totala solicitata de creditori este in suma de 9 miliarde de lei.

Conform lichidatorului, suma de 8,4 miliarde de lei reprezinta expunerea totala aferenta cererilor admise, inclusiv valoarea politelor emise in favoarea unor beneficiari, care inca nu s-au materializat in daune efective.

Din aceasta suma, o parte reprezinta datorii potentiale, si nu certe. De exemplu, sumele inscrise provizoriu in favoarea CNAIR (1,55 miliarde lei), RAJA (0,97 Miliarde lei), garantii emise in domeniul bancar (0.78 miliarde euro), precum si alte garantii aferente unor contracte aflate in derulare de peste 700 de milioane de lei. Pana la clarificarea eventualelor daune aferente acestor polite si rezilierea lor, ele raman datorii potentiale.

De asemenea, dintre celelalte expuneri aferente asigurarilor emise, o parte reprezinta datoriile estimate ca vor fi platite in viitor de catre FGA precum si sume aferente unor litigii aflate pe rolul instantelor, precizeaza CITR.

CITR a finalizat prima etapa din gestionarea falimentului CITY Insurance. In cele aproximativ 2 luni de la numirea sa drept lichidator judiciar in dosarul CITY Insurance, peste 100 experti CITR au studiat peste 500.000 de documente si au realizat atat tabelul creditorilor, inventarierea activelor, cat si analiza preliminara privind cauzele si imprejurarile care au generat falimentul CITY Insurance. Peste 1.600 de creditori s-au inscris la masa credala cu o expunere de peste 8,4 miliarde de lei.

De asemenea, de la deschiderea procedurii, echipa CITR gestioneaza direct cele peste 14.000 de litigii in fata instantelor nationale si internationale.

In aceeasi etapa, CITR a demarat analiza necesara pentru a stabili principalele cauze ale falimentului CITY Insurance. Concluziile preliminare indica atat un dezechilibru financiar profund, cat si faptul ca cresterea accelerata a cotei de piata printr-o politica de vanzari agresiva au condus la o degradare rapida a situatiei companiei. De asemenea, valoarea ridicata a comisioanelor platite brokerilor, precum si cedarea in reasigurare a unui procent cuprins intre 80% - 99,5%, se numara printre cauzele care reies din analiza preliminara realizata de CITR a activitatii CITY Insurance in perioada 2017 - 30 iunie 2021. Mai multe detalii AICI.

Decizia ASF (din 17 septembrie) de retragere a autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance SA, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva acesteia a fost publicata, pe 27 septembrie 2021, in Monitorul Oficial, Partea I, nr 921.

Dupa mai multe amanari in ultimele patru luni, Tribunalul Bucuresti a dispus, miercuri - 9 februarie 2022, deschiderea procedurii falimentului CITY Insurance, Astfel, conform legislatiei, politele vor mai fi valabile maxim 90 de zile, respectiv pana pe data de 11 mai 2022.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Decizia de deschidere a procedurii de faliment in cazul CITY Insurance este definitiva!
CITR a publicat tabelul preliminar al creditorilor CITY Insurance: Peste 1600 de creditori inscrisi la masa credala si peste 9 miliarde de lei revendicati in total
Politele emise de CITY Insurance nu vor mai fi valabile dupa 11 mai! Aproape 500.000 de soferi trebuie sa incheie alte asigurari RCA
Ce vor face asiguratii CITY Insurance dupa data de 11 mai, cand toate politele expira. Demersuri de urmat la FGA!