1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cate contracte de asigurare erau ...

Cate contracte de asigurare erau in vigoare la finalul anului 2021?

La nivelul intregii piete de asigurari, numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul anului 2021 a fost de peste 14,8 milioane, in scadere fata de perioada similara din anul precedent cu aproximativ 9%, nefiind inclus numarul contractelor CITY Insurance - companie aflata in procedura de faliment.

Numarul de contracte de asigurare in vigoare la sfarsitul anului 2021 pentru asigurarile generale reprezinta circa 90% din numarul total de contracte, conform raportului anual ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Numarul de contracte in vigoare la finalul perioadei de referinta pentru activitatea de asigurari generale a inregistrat o scadere cu circa 9,4% comparativ cu perioada similara a anului anterior, in timp ce numarul contractelor in vigoare pentru AV a scazut cu aproximativ 1,7%.

In ceea ce priveste numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul anului 2021 pentru ultimii 5 ani, distinct pentru activitatea de asigurari generale si pentru cea desfasurata pe segmentul asigurarilor de viata, situatia a fost urmatoarea:

Numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare pentru activitatea de asigurari de viata a inregistrat o usoara diminuare, de 2%, in anul 2021 comparativ cu anul anterior.

Evolutia cotelor de piata, calculate in functie de numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare, pe clase de asigurari de viata si societati se regaseste in tabelul urmator"

In anul 2021, piata asigurarilor a insumat peste 14,24 miliarde de lei, in crestere cu circa 24% fata de valoarea inregistrata in anul anterior. In urma falimentului CITY Insurance, lider de piata a devenit EUROINS Romania. Vezi clasamentul asiguratorilor si cat a subscris fiecare, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

Piata asigurarilor din Romania ramane orientata spre activitatea de asigurari generale, ce detine o pondere de 82% din totalul primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF.

Primele distribuite de companiile de brokeraj pentru asigurarile generale si asigurarile de viata s-au situat la o valoare de 9,91 miliarde lei in anul 2021, in crestere cu circa 26% fata de anul 2020 (7,86 miliarde lei). Ponderea veniturilor din activitatea de intermediere in volumul de prime intermediate la nivelul pietei de brokeraj in asigurari a fost de 17,52%, pe segmentul asigurarilor generale acesta fiind de 16,86%, iar pe segmentul asigurarilor de viata fiind de 35,53%.