1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Piata de brokeraj a crescut cu 26% ...

Piata de brokeraj a crescut cu 26% in 2021: TOP jucatori pe clase de asigurari!

Companiile de brokeraj au inregistrat, in 2021, intermedieri in valoare de 9,91 miliarde de lei, in crestere cu circa 26% fata de anul anterior, potrivit raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Vezi clasamentele jucatorilor pe clase de asigurari!

"In urma centralizarii raportarilor transmise de companiile de brokeraj, la data de 31.12.2021, se constata existenta unui trend crescator al gradului de intermediere care a atins un procent de peste 80% pentru asigurarile generale. Pentru prima oara in ultimii 5 ani, se inregistreaza o crestere a valorii primelor intermediate de peste 20% fata de anul anterior. Astfel, fata de anul 2020, a fost inregistrata o crestere de 26% a valorii totale a primelor intermediate/distribuite, asigurarile generale avand o crestere de 26%, iar cele de viata de 22%", se arata in raportul ASF.

Primele brute subscrise sunt raportate de societatile de asigurare autorizate in Romania, in timp ce intermedierile cuprind si societatile de asigurare venite in Romania in baza libertatii de a presta servicii, dreptului de stabilire si altele. Valoarea totala a primelor distribuite pentru acestea a fost de 633,11 milioane lei, reprezentand 6,4% din totalul primelor distribuite.

In anul 2021, companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 69,60% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, mentinand trendul anual crescator, atat pe segmentul asigurarilor generale cat si pe cel al asigurarilor de viata. Pe asigurari generale gradul de intermediere este de 82,2%, iar pe asigurari de viata este de 13,46%.

TOP Brokeri pe clase se asigurari

Pe asigurari generale valoarea primelor intermediate a insumat 9,56 miliarde de lei, iar pe asigurari de viata este de 351,34 milioane de lei.

In clasamentul brokerilor in functie de valoarea primelor de asigurare intermediate pe asigurari generale in 2021, SAFETY Broker se mentine pe primul loc, cu o cota de piata de 8,54% si prime intermediate in valoare de circa 816,15 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications.

Topul este completat de DESTINE Broker, MARSH Broker, INTER Broker, TRANSILVANIA Broker, DAW Management Broker, CAMPION Broker, UNICREDIT Insurance Broker, MILLENIUM Insurance Broker si PORSCHE Broker.

Alte clasamente:

In anul 2021, piata asigurarilor a insumat peste 14,24 miliarde de lei, in crestere cu circa 24% fata de valoarea inregistrata in anul anterior. In urma falimentului CITY Insurance, lider de piata a devenit EUROINS Romania. Vezi clasamentul asiguratorilor si cat a subscris fiecare, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor publicate de ASF.

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Piata asigurarilor in 2021: EUROINS este noul lider. Vezi cat a subscris fiecare companie!