Banca Transilvania sustine Via Transilvanica printr-un parteneriat strategic, pe cel putin trei ani, cu Tasuleasa Social. BT contribuie financiar, prin actiuni de voluntariat si promovare.
Via Transilvanica - Drumul care uneste se adreseaza celor care, indiferent de varsta, doresc sa descopere locuri, istorie, cultura si comunitati, dar si activitati de miscare in aer liber. Pe o lungime de 1.400 de kilometri, uneste tara pe diagonala, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin, trecand prin 10 judete.
"Pentru noi, Via Transilvanica este un proiect de tara, un proiect in care ne regasim perfect, pentru ca intreg proiectul vorbeste despre Romania, la fel ca BT. Ne da ocazia sa facem si mai mult pentru tara noastra, sa contribuim la formarea unei comunitati atasate de natura si la dezvoltarea comunitatilor prin care trece. Acesta uneste Romania, reinventeaza turismul, este despre curaj, mobilizare, generozitate si sustenabilitate" - afirma Omer TETIK, director general, Banca Transilvania.
"Acum, dupa realizarea primului traseu de lunga distanta din Romania, care a devenit o infrastructura nationala de 1.400 kilometri, suntem foarte bucurosi sa-i avem din nou parteneri pe Banca Transilvania, pentru a-l putea ingriji si a-l face sustenabil. Calitatea si siguranta traseului sunt prioritatile noastre in urmatorii trei ani, iar pentru a asigura acest lucru pentru cei care-l vor folosi, este nevoie de un partener de lunga distanta." - declara Alin USERIU, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social.
Via Transilvanica trece prin urmatoarele judete: Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Caras-Severin. Traseul poate fi parcurs indiferent de anotimp, pe etape sau in intregime, pe jos, cu bicicleta sau calare.
Proiectul promoveaza valorile culturale, etnice, istorice, naturale si diversitatea Romaniei.
Proiectul Via Transilvanica a fost lansat de Asociatia Tasuleasa Social in 2018, iar amenajarea a fost finalizata in 2022.
Colaborarea intre Banca Transilvania si Asociatia Tasuleasa Social are un istoric de zece ani, prin programele de impaduriri cu voluntari, denumite Padurea Transilvania. De-a lungul timpului, BT, Tasuleasa Social si peste 15.000 de voluntari au impadurit cu 450.000 de puieti o suprafata totala de 75 de hectare, in mai multe judete din tara.