1asig.ro
1asig.ro

Asigurarile in "economia colaborativa"

5 min. / 1.540 cuvinte
Asigurarile, asa cum le cunoastem, beneficiaza de o istorie lunga, o flexibilitate moderata si de o reputatie nu tocmai in avantajul lor. Tocmai de aceea, in ultimii ani, in industrie si-au facut loc tot mai multe start-up-uri care mizeaza pe punctele slabe ale asiguratorilor.

PROMO


Termenul de start-up este greu de o asociat cu o industrie precum cea a asigurarilor, in care capitalurile consistente si reglementarile stricte sunt elemente definitorii. Si totusi, acestea nu par a fi obstacole de netrecut.

Un exemplu extrem de elocvent este cazul Lemonade, o astfel de initiativa aparuta in SUA, despre al carei mod de functionare nu se cunosc inca foarte multe. Ce se cunoaste insa este faptul ca oameni cu vasta expeprienta in domeniu, finantatori importanti si reasiguratori mari i-au dat atentie si s-au alaturat proiectului, oferindu-i astfel credibilitate si trezind totodata interesul pietei. Se mai stie, de asemenea, ca unul dintre principiile utilizate va fi acela de "sharing economy" (economia colaborativa), a carui aplicare in domeniul asigurarilor ramane insa la fel de enigmatica.

Iar Lemonade nu este un caz singular. Sa ne asteptam, asadar, la schimbari majore de abordare in industria de asigurari?

1.909 accesari