1asig.ro
1asig.ro

Aon: Munca de acasa genereaza mai multe oportunitati pentru infractorii cibernetici

5 min. / 1.540 cuvinte
Infractorii cibernetici exploateaza noi vulnerabilitati in materie de securitate, pe fondul pandemiei COVID-19 si al faptului ca multi angajati lucreaza de acasa, subliniaza Aon. Realizat in colaborare cu CyberCube, raportul explica modul in care munca de acasa a expus noi puncte de acces pentru hackeri, care, astfel, pot intra in sisteme corporative, cum ar fi computere, laptopuri si routere Wi-Fi, arata raportul citat de catre The Actuary.

PROMO


Mai mult, avertizeaza Aon, aceasta situatie a redus capacitatea angajatilor de a face distinctia intre e-mail de serviciu si e-mail personal, generand o utilizare sporita a unor parole nesigure. Totodata, sustine Aon, angajatii folosesc dispozitivele corporate, probabil, pentru a accesa aplicatii care ar fi interzise la birou. In plus, cresterea rapida a cumparaturilor online, pe fondul pandemiei, a expus consumatorii la un nivel mai ridicat de escrocherii cibernetice.

"Asiguratorii care subscriu riscul cibernetic vor trebui sa fie foarte atenti la aceste schimbari si la modul in care acestea afecteaza profilul de risc al unei organizatii. Acestea sunt noi norme care trebuie incorporate in apetitul de subscriere, pe langa amenintarile deja cunoscute, cum ar fi ransomware, care par sa nu se reduca. Intr-adevar, activitatea de acasa poate incetini capacitatea asiguratilor si a asiguratorilor de a raspunde rapid la un atac ransomware", spune Darren THOMSON - Head of Cyber Security Strategy, CyberCube.

Totodata, raportul realizat de Aon si CyberCube mai arata si ca infractorii cibernetici au exploatat nevoia publicului de informatii despre noul coronavirus si, astfel, hackerii au creat o serie de atacuri, prin social media si mesaje text, cu precadere in tarile cele mai afectate de noul coronavirus. Raportul indeamna organizatiile care, in debutul pandemiei, au implementat rapid noi tehnologii, aplicatii, servicii sau sisteme sa se asigure ca au implementat si cele mai bune practici de securitate.

"Lectia pe care acest raport o preda este aceea ca securitatea cibernetica la domiciliu este diferita de cea de la locul de munca. Organizatiile trebuie sa gandeasca altfel. Trebuie sa fie mai centrate pe utilizator, cu un accent special pe dispozitivele angajatilor si pe aplicatiile cloud pe care le folosesc. Abordarea traditionala a securitatii cibernetice trebuie inlocuita", sustine Jon LAUX - Head of Cyber Analytics, Reinsurance Solutions, Aon.

250 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO