1asig.ro
1asig.ro
ASF a amendat EUROINS Romania cu ...

ASF a amendat EUROINS Romania cu 100.000 lei

5 min. / 1.540 cuvinte
In cadrul sedintei de miercuri - 5 februarie a.c., Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat rezultatele activitatii de control inopinat la societatea de asigurare EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare, pe care a amendat-o cu 100.000 de lei.

PROMO


Astfel, Consiliul ASF a decis sanctionarea societatii cu amenda in suma de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale stipulate in Legea 132/2017 si Norma 20/2017 referitoare la:
  • inregistrarea cererii de despagubire depusa la dosar;
  • raspunsul privind solicitarea de despagubire si formularea ofertei;
  • utilizarea Procesului verbal de constatare care nu contine mentiunea conform careia persoana prejudiciata are dreptul sa se poata adresa oricarei unitati reparatoare auto, fara nicio restrictie sau constrangere din partea asiguratorului RCA;
  • utilizarea unor surse de referinta neprevazute in legislatia din domeniul asigurarilor;
  • termenul de incheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.
De asemenea, Consiliul ASF a decis ca societatea sa prezinte, in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei, un plan de masuri pentru remedierea deficientelor constatate. 

Societatea are dreptul de a contesta sanctiunea in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii Consiliului ASF.

EUROINS Romania Asigurare Reasigurare a inregistrat, in 2019, o crestere a vanzarilor de 27%, totalizand subscrieri de circa 1,28 miliarde de lei. Totodata, compania anunta, pentru acest an, lansarea unor noi facilitati online pentru clienti.
1.035 accesari