1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ACADA sustine includerea ...

ACADA sustine includerea decontarii directe in toate politele RCA

Asociatia de Cooperare Antifrauda in Domeniul Asigurarilor (ACADA) sustine initiativa Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind elaborarea unei Ordonante care sa stabileasca extinderea decontarii directe pentru toate politele de asigurare tip RCA.

"In acest mod, toti pagubitii vor avea posibilitatea de a se adresa direct companiilor la care are au incheiata asigurarea de raspundere civila auto si, in acelasi timp, va permite companiilor de asigurari care doresc sa furnizeze servicii de calitate, sa atraga clientii in baza unor servicii de care acestia vor beneficia in mod direct", au transmis, joi, reprezentantii ACADA.

Conform acestora, in acest moment exista situatii cand decizia de alegere a asiguratorului are la baza doar componenta financiara, asiguratul nefiind cointeresat si in alegerea unor furnizori care ofera servicii la standerde corespunzatoare.

"Se vor evita astfel si unele abuzuri la care sunt expusi o parte dintre pagubiti, partea de instrumentarea si plata a daunelor fiind transferata catre asiguratorul direct, limitandu-se anumite situatii in care, din diverse motive, unii asiguratori nu isi indeplinesc in totalitate obligatiile legale pe care le au", au transmis oficialii asociatiei.

"De asemenea, aceasta initiativa trebuie, completata si de masuri stricte in ceea ce priveste decontarea intre companii, pentru a nu se transfera riscurile financiare catre companiile de asigurari bune platnice care astfel ar putea fi puse in dificultate in procesul de recuperare a despagubirilor de la alti asiguratori, au declarat reprezentanti ACADA - Asociatia de Cooperare Antifrauda in Domeniul Asigurarilor", au adaugat ei.

In cazul unui accident auto, soferii ar putea sa isi deconteze pagubele direct de la asiguratorul RCA propriu dupa ce clauza de decontare directa ar fi inclusa obligatoriu in toate politele RCA. Cititi AICI si opiniile specialistilor din cadrul UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare Romania, BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania!

Nicu MARCU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat intr-un interviu acordat Agerpres ca Guvernul pregateste, la initiativa ASF, o ordonanta de urgenta pentru ca decontarea directa sa devina obligatorie pentru toate politele RCA. Astfel, soferii isi vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurari vor rezolva mai departe problema intre ele.

Si in prezent soferii pot include clauza de decontare directa in politele RCA, insa aceasta este optionala.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Cat au platit soferii romani pe clauza de decontare directa?
Decontarea directa ar putea fi inclusa in toate politele RCA. Afla ce spun specialistii din piata! UPDATE