1asig.ro
1asig.ro

2015 + 1 = schimbare

5 min. / 1.540 cuvinte
Pentru piata asigurarilor din Romania, 2015 a fost, cu siguranta, un an ce nu ar putea fi descris drept "linistit". Marcat, pe de o parte, de falimentul unui fost lider de piata si, pe de alta parte, de pregatirile intense, atat ale asiguratorilor, cat si ale brokerilor, pentru intrarea in vigoare a unor noi reglementari si directive, anul precedent a adus, cu siguranta, schimbari importante.

PROMO


S-au conturat, astfel, premisele unui 2016 pe care multi jucatori din piata il considera plin de provocari, atat in lumina unui nou context legislativ dictat de Solvency II si noile reglementari intrate in vigoare incepand cu 1 ianuarie a.c., cat si din perspectiva tendintelor conturate la nivel global care vor avea, inevitabil, si efecte la nivel local.

In paralel, tehnologia bazata pe "Internetul lucrurilor", alaturi de digitalizarea resimtita la toate nivelurile operationale - de la distributia si vanzarea produselor, pana la organizarea informatiei si construirea modelului de business - vor influenta puternic industria de asigurari in perioada urmatoare.

Efectele concrete ale acestor tendinte in piata autohtona raman, deocamdata, supuse dezbaterii, mai ales ca la nivel local nu exista, inca, produse bazate pe tehnologii telematice, iar vanzarile asigurarilor se realizeaza, inca, prin canalele traditionale. Cu toate acestea, mici efecte incep deja sa fie vizibile: din acest an, de exemplu, intra in vigoare prima reglementare din tara noastra privind vanzarea online a politelor de asigurare, un pas necesar care va aduce schimbari semnificative ale practicilor actuale.

Ce va aduce, concret, anul 2016 ramane de vazut, insa lucrurile vor continua sa se schimbe.

1.744 accesari