1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

10 din 10

Intr-un sondaj desfasurat in cadrul campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", 2 din 10 romani au declarat ca nu se tem de nicio amenintare pentru casa lor.

Pe de alta parte, dintre cei care au raspuns afirmativ, peste 40% au numit incendiul drept amenintarea de care se tem cel mai mult, alti 15%, cutremurul, 11%, o spargere a locuintei de catre hoti, aproape 6%, o inundare provocata de apa din conducte, iar 3%, o alunecare de teren.

Insa, chiar daca temerile exista, nu intotdeauna se remarca si o atitudine proactiva cand vine vorba de reducerea acestor riscuri. Acelasi sondaj releva ca: peste 60% dintre respondenti nu au luat vreo masura speciala de preventie in caz de incendiu, mai putin de jumatate au in casa o trusa de urgenta in caz de cutremur, iar aproape 30% au declarat ca li s-a intamplat sa plece de acasa si sa uite usa de la intrare descuiata si/ sau geamurile deschise larg.

Lipsa unei atitudini proactive se reflecta, din pacate, si in gradul de penetrare al asigurarilor de locuinte. In acest moment, gradul de cuprindere in asigurare obligatorie a locuintelor la nivelul Romaniei este de 18,82%. La finalul lunii martie, gradul de penetrare al asigurarilor facultative de locuinta era de 16%.

Dincolo de toate aceste statistici si rezultate, intr-o masura mai mare sau mai mica, 10 din 10 case din Romania sunt expuse diverselor riscuri. Asadar, campanii de informare si de educatie financiara, precum "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", dar nu numai, urmaresc ca 10 din 10 proprietari de locuinte sa stie ce masuri pot lua pentru a reduce aceste riscuri si, mai ales, pentru a se proteja financiar in cazul unui astfel de eveniment.