1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Afectiunile circulatorii si ...

Afectiunile circulatorii si cancerul ucid peste jumatate dintre cetatenii Uniunii Europene

Peste jumatate dintre cetatenii Uniunii Europene (54%) au decedat in 2021 de boli ale sistemului circulator si cancer. Astfel, peste 1,71 milioane de oameni au decedat in 2021 din cauza afectiunilor circulatorii (32% din total decese UE) si 1,14 milioane (22% din total) de cancer, arata o statistica publicata luni, 25 martie, a.c. de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene. 

In Romania exista asigurari care acopera riscul de cancer, iar unele polite au acoperiri chiar si cu tratament si recuperare in strainatate. 

Pe locul al treilea, la bolile cauzatoare de decese in UE se afla COVID-19 care a cauzat decesul a peste jumatate de milion de cetateni ai UE (57 milioane sau 11% din total). Cele trei boli sunt responsabile de peste 65% din decesele din 2021.

Alte cauze principale de deces au fost bolile respiratorii (0,32 milioane; 6%), cauzele externe de morbiditate si mortalitate (0,23 milioane; 4%), boli ale sistemului digestiv (0,21 milioane; 4%), tulburarile psihice si de comportament (0,19 milioane). ; 4%) si boli endocrine, nutritionale si metabolice (0,17 milioane; 3%).

Bolile grave, acoperite printr-o asigurare. Luna Asigurarilor de Sanatate

Pe toata perioada lunii martie, ApPA desfasoara pentru cel de-al cincilea an consecutiv, campania nationala de informare si educatie financiara “Luna Asigurarilor de Sanatate”, cu scopul cresterii gradului de constientizare a romanilor cu privire la rolul unei asigurari de sanatate si, concomitent, a importantei unui comportament proactiv atunci cand vine vorba de sanatatea lor.

O problema grava de sanatate poate aduce provocari financiare greu de depasit - in fata unor afectiuni serioase, statisticile arata ca romanii pot sa nu aiba bugetul necesar pentru a accesa cele mai bune tratamente. Mai ales in contextul in care cresterea preturilor afecteaza negativ vizitele la medic sau obiceiurile sanatoase, romanii alegand sa amane un consult medical. O asigurare de sanatate reprezinta protectia financiara pe care o au la indemana romanii in astfel de situatii si este necesar ca acestia sa inteleaga ce beneficii au aceste polite si cum ii pot ajuta.

Campania “Luna Asigurarilor de Sanatate" este organizata de APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor cu sprijinul UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

Partenerii campaniei sunt GROUPAMA Asigurari, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, SIGNAL IDUNA, SAFETY Broker, MEDIHELP Broker, CAMPION Broker, MERCER MARSH Benefits, MILLENIUM Insurance Broker, Consultant AA, ASIGEST Broker, DESTINE Broker, DAW Management Broker, HOBBIT Broker si ASISOFT.

Mesajele campaniei vor fi transmise si de RFI Romania, Revista BIZ si ziuaveche.ro, in calitate de Parteneri media.

Afla mai multe despre proiect pe pagina oficiala a campanieipe Facebook sau pe Instagram.

*Sursa foto: Eurostat/Grodenkoff/Shutterstock.com