1asig.ro
1asig.ro

diALOgul: intre deziderat si realitate

5 min. / 1.540 cuvinte
2016... poate cel mai greu an pentru piata de asigurari, se apropie de final. Puterea legislativa sau executiva, supraveghetor, jucatori din piata sau asigurati, cu totii ne-am aflat in fata celor mai grele teste la care a fost supusa vreodata industria de profil: doua falimente care au devenit deja studii de caz in regiune, proteste cu o discutabila finalitate in plafonarea tarifelor RCA... si exemplele ar putea continua.

PROMO


La inceputul anului se estima ca 2016 va fi un an al reasezarii, consolidarii si responsabilitatii, la finalul caruia vom fi cu totii, operatori si clienti, "mai bine asigurati". S-a implinit aceasta profetie?

Judecand restrospectiv, s-ar putea spune ca am avut de-a face cu un an mai degraba turbulent decat "de asezare", un an neobisnuit. Tocmai de aceea toti cei interesati -executiv, legislativ, supraveghere, asociatii profesionale, operatori, media, societatea civila... -, ar fi trebuit sa se implice mai mult decat oricand intr-un dialog deschis si constructiv, care sa duca piata in parametri acceptabili in termenii stabilitatii, profesionalismului si competitivitatii ... in beneficiul consumatorului. Ar fi fost nu numai reactia fireasca dupa logica oricarui business, ci si o datorie civica.

Realitatile anului 2016 arata insa, ca n-am ajuns inca la nivelul la care logica "binelui comun" sa prevaleze asupra intereselor inguste, iar lipsa unui dialog de calitate care sa reuneaasca toate segmentele interesate este expresia clara a acestei stari de fapt.

O piata sanatoasa se poate construi insa NUMAI prin diALOg si informare!

1.542 accesari