1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ZERO LA MIE

ZERO LA MIE

Desi pericolele alcoolului la volan sunt un subiect cunoscut, si desi, in Romania, alcoolemia legala este zero, fenomenul continua sa produca anual victime pe soselele din tara noastra. Multi soferi subestimeaza alcoolul consumat inainte de a se urca la volan, "calculeaza" gresit momentul in care redevine sigur pentru ei sa plece la drum sau cad in plasa diverselor mituri despre alcool care "promit" eliminarea efectelor acestuia in timp scurt sau prin metode prezentate ca dand rezultate si care, in realitate, nu functioneaza.

Pericolul de a consuma alcool si de a pleca apoi la drum este cu atat mai mare in perioada sarbatorilor de iarna. In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, prin intermediul comunitatii de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, a lansat, alaturi de URSUS Breweries si comunitatea desprealcool.ro, campania nationala de preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN CU ZERO LA MIE".

Campania are ca obiective sa atraga atentia asupra pericolelor alcoolului la volan, prin prezentarea de statistici utile, mituri si recomandari, si de a reaminti soferilor ca un comportament responsabil inseamna alcoolemie zero atunci cand te afli la volan. In acest sens, acestia au la dispozitie si un instrument extrem de util: aplicatia Zero la Mie, care estimeaza timpul in care alcoolemia revine la limita legata dupa consumul de alcool.

Hai pe pagina de Facebook @treazlavolan sau pe treazlavolan.ro ca sa afli mai multe.

Descarca aplicatia de aici:
Pentru Android, din Play Store: https://bit.ly/ZeroLaMieApp_Android
Pentru iOS, din App Store: https://bit.ly/ZeroLaMieApp_iOS