1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Vrei sa stii cine a influentat cel mai mult piata in ultimii 20 de ani si cine o poate influenta in urmatorii 20?

Si noi ne dorim...
Am avut privilegiul sa cunoastem, in ultimii 20 de ani, nenumarati lideri si specialisti - unii temeinici si altii doar vremelnici. Am putut sta de vorba adeseori, fata in fata, atat cu cei de substanta, cat si cu cei de conjunctura. Am avut sansa de a remarca evolutiile liderilor "de continut" si am incercat sa ii evitam pe cei doar "de forma" sau "de moment". Uneori, am reusit pe deplin, alteori... mai putin.

Poti afla multe analizand cele doua Top 100 din numarul special al Revistei PRIMM Asigurari&Pensii - poti vedea oamenii care au influentat si care vor mai influenta industria, umar la umar cu oameni care ii construiesc activ viitorul. Ii respectam si ii pretuim pe toti, chiar si pe cei care nu au incaput intr-un mult prea limitat Top 100.

Incepand de acum 10 ani, din 2008, echipa noastra a traversat, impreuna cu intreaga industrie de asigurari si pensii private, perioada de criza economica, si nu numai. O criza care a redus mult numarul de oameni din domeniu, pe cel de companii, de specialisti si de lideri, concentrand efectiv piata in maini si in minti mai putine. Credem ca cei care au plecat sau iesit din peisaj si care nu apar in topurile noastre sunt departe de a fi fost lipsiti de valoare. Mai curand putem spune ca in joc a fost ba un strop de viziune in plus, ba unul de sansa, ba un pic de determinare suplimentara in momente cheie.

In ultimii 10 ani, am asistat la progrese tehnologice mai multe, mai mari si mai de impact pentru noi toti decat in cei 90 de dinaintea lor. Telefonia fixa a avut nevoie de 38 de ani ca sa depaseasca pragul de 10 milioane de utilizatori, televiziunea de 25, faxul de 22 (mai are cineva azi unul?), telefonia mobila de 9 ani, iar Facebook-ul de doar 2. Azi, iti poti face un card Revolut in cateva minute, poti discuta cu programe de IA fara sa iti dai seama, masina ta poate frana singura atunci cand cea din fata ei se opreste brusc, iar copiii folosesc smartphone-ul si tableta mai inainte de a sti sa vorbeasca sau sa citeasca.

Lumea catre care ne indreptam tot mai accelerat este departe de lumea pentru care ne-am pregatit sa existam si sa muncim, clientii sunt tot mai pretentiosi, mai grabiti si mai diferiti, dar, pana la urma, aceasta industrie este cu, despre si pentru oameni... si cat timp acestia vor exista, vom avea si asigurari, cu siguranta cu totul altfel decat ni le imaginam acum.

Am facut topurile cat de bine ne-am priceput si, cu certitudine, ne-au "scapat" multe nume importante, unele relevante, altele de tip "nu faceti ca ei".

Voi pe cine ati mai fi adaugat la "Hall of Fame"? Dar la "Next Generation"?