1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor - Cum putem creste nivelul de increderere in asigurari?

In cel mai recent episod din Zodia Asigurarilor de la Canal 33 HD, Catalin BOICEANU, Director General Adjunct si Dan CRISTESCU, Membru Board, GLOBASIG Broker, au discutat despre cum putem creste nivelul de incredere in randul publicului larg si care sunt solutiile pentru a avea un grad de acoperire cat mai ridicat, al asigurarilor.

 

"Se spune ca este bine sa ai rezerve financiare pentru o perioada de 6 luni, aproximativ sase salarii, o alternativa pentru oamenii obisnuiti, pentru romanul mediu, este asigurarea. In acest sens avem alaturi de noi brokerii care ne pot indruma catre cele mai bune solutii si astfel sa fim protejati in cazul unui dezastru, pentru ca numai in acel moment vom realiza cat de importanta este o asigurare", a precizat Sergiu COSTACHE.

Dan CRISTESCU este de parere ca lipsa de incredere a romanilor, in asigurari, isi are radacina in educatia primita in comunism, dar o parte din vina revine si pietei, care nu reuseste sa convinga clientii pentru a achizitiona produsele. "Pentru a ridica nivelul de asigurari, din Romania, toti jucatorii trebuie sa contribuie".

Pe de alta parte, Catalin BOICEANU, crede ca un alt motiv pentru aceasta neincredere este chiar faptul ca asigurarile sunt prea ieftine. "Oamenii stau si se gandesc cum sa plateasca 20 de euro la PAID, pentru polita obligatorie, si apoi in cazul unui dezastru, sa fie despagubiti cu 20.000 de euro".

Intrebat, care a fost reactia cetatenilor dupa cutremurele din Turcia, dar si dupa cele din Gorj, Dan CRISTESCU a spus ca au fost analizate reactiile oamenilor iar in prima saptamana de dupa cutremurele din Turcia, numarul de polite incheiate a fost in crestere. "Oamenii chiar au incheiat mai multe polite, nu vorbim numai despre telefoane informative sau solicitari de oferte, interesul chiar a crescut, iar dupa cutremurele din Gorj, putem spune ca numarul de polite incheiate, a fost triplu fata de media de dinainte de cutremure. Din pacate insa nu ne-am putut bucura prea mult de aceasta crestere, deoarece in ultimile zile a putut fi observata o scadere semnifcativa a solicitarilor".

"Brokerului este consultantul financiar, mereu alaturi de client si cu cele mai bune solutii pentru nevoile acestuia. Este important sa apelam la un broker, acesta ne ofera atat consultanta, cat si suport in cazul unei daune, dar ne si reprezinta in fata unei societati de asigurare", a precizat Catalin BOICEANU

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM.