1asig.ro
1asig.ro

Un faliment, mai ieftin ca o vacanta de lux!

5 min. / 1.540 cuvinte
Cate vacante poti acoperi cu 10.000 de dolari? Cu siguranta nici macar o vacanta de lux. La aceasta suma era asigurata agentia de turism Genius Travel, care tocmai ce si-a anuntat falimentul, si care, cel putin in teorie, ar trebui sa fie folosita pentru turistii care si-au achitat vacantele si care acum trebuie sa isi recupereze macar o parte din bani.

PROMO


O vacanta de lux, de exemplu in Bora Bora, costa, in aceasta luna, peste 10.000 de dolari pentru un cuplu care vrea sa se relaxeze si sa nu aiba nicio grija, conform unui cunoscut site de rezervari hoteliere. Cu alte cuvinte, polita de asigurare a unei agentii de turism care se asigura la suma minina legala nu poate despagubi nici macar o asemenea vacanta. Ca sa nu mai vorbim ca trebuie despagubiti si alte cateva mii de clienti care platesc, in medie, sub 1.000 de dolari pentru un concediu...

Chiar si Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor a emis cu ceva timp in urma o atentionare pentru consumatorii care pleaca in vacante sa verifice daca agentiile de turism sunt asigurate. Dar si daca e asigurata si nu acopera mai nimic?

Acesta poate fi doar un semnal de alarma pentru legiuitor astfel incat limitele de asigurare pe care le solicita sa fie acoperitoare atunci cand este cu adevarat nevoie.

1.948 accesari