1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSICAR: Brokerii de asigurari ...

UNSICAR: Brokerii de asigurari sunt alaturi de clientii afectati de retragerea autorizatiei de functionare a EUROINS Romania

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR) a luat nota de decizia Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind masura retragerii autorizatiei de functionare pentru EUROINS Romania.

Membrii Uniunii au ca prioritate pe termen scurt sprijinirea clientilor cu polite incheiate la EUROINS Romania si a pagubitilor acestei companii, prin furnizarea de servicii de consultanta si asistenta in caz de dauna. Amintim ca detinatorii de polite RCA emise de catre EUROINS Romania si pagubitii sunt protejati de lege prin mecanismele create in acest sens, care s-au dovedit viabile si in cazul altor falimente ale unor companii de asigurari.

Impactul deciziei de retragere a autorizatiei EUROINS Romania este foarte important si, inevitabil, va genera ingrijorari la nivelul consumatorilor de produse de asigurare. In acest context, UNSICAR apreciaza ca piata asigurarilor din Romania se afla intr-o pozitie usor intarita fata de anii anteriori si ca ar putea depasi si acest moment dificil in masura in care institutiile si actorii pietei vor lua masurile astfel incat industria sa functioneze pe termen lung, sa atraga noi jucatori si sa creeze un cadru concurential de natura sa stimuleze in mod natural o oferta de produse de asigurare atractive pentru clienti.

Uniunea ia in considerare rapoartele oficiale ale autoritatilor care confirma fara echivoc ca asiguratorii ramasi in piata RCA indeplinesc conditiile de capitalizare si solvabilitate si are incredere ca politele emise de acestia vor acoperi, in totalitate si la timp, viitoarele pagube provocate de producerea riscurilor asigurate.

Membrii UNSICAR isi exprima speranta ca ASF, in urma retragerii autorizatiei EUROINS Romania, va identifica in dialog cu industria, consumatorii si ceilalti stakeholderi masuri echilibrate care sa genereze solutii sustenabile pe termen lung.

Brokerii au demonstrat constant ca sunt unul din factorii de baza ai dezvoltarii pietei de asigurari din Romania, in special in sectorul asigurarilor facultative, unde cresterea gradului de protectie prin forme de asigurare neobligatorii se realizeaza in special ca urmare a eforturilor companiilor de brokeraj. Astfel, companiile de brokeraj, prin specificul lor divers si prin prezenta raspandita in toata tara si pe toate canalele preferate de consumatori aduc un aport decisiv la cresterea gradului de protectie a romanilor si a afacerilor din Romania, prin toate tipurile de produse de asigurari si in beneficiul tuturor tipurilor de clienti.