1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Tu unde pleci vara aceasta?

Odata cu ridicarea restrictiilor de calatorie, anul 2022 se anunta a fi unul al vacantelor peste hotare. De altfel, rezultatele unui studiu realizat de International Medical Group pare a indica faptul ca, la nivel global, calatoriile internationale vor depasi, in acest an, nivelurile de dinainte de pandemie. 96% dintre participantii la studiu au declarat ca planuiesc sa calatoreasca in strainatate in 2022, o crestere de 11% fata de nivelul de dinainte de pandemie.

Tu unde vrei sa pleci vara aceasta? Ramai in Europa? Vizitezi locatii de vis de pe alte continente?

In 2018, mai multe plaje din Spania au fost inchise din cauza invaziei de meduze gigant, foarte periculoase pentru turisti. O turista aflata anul trecut in vacanta in Egipt s-a taiat la picior in apa si a avut nevoie de ingrijire medicala pentru rana - cinci copci, anestezie locala, tratament medicamentos. Chiar in aceasta luna, 18 membri ai unui grup turistic au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa o toxiinfectie alimentara in Kerala.

Acestea sunt doar cateva titluri din presa care arata ca, uneori, oriunde ai alege sa pleci, nici vacantele nu sunt lipsite de riscuri, chiar daca nu le avem neaparat in vedere. Cand ne pregatim sa plecam in vacanta, ne gandim doar la relaxare, la vreme buna sau la ce obiective turistice vom bifa. Si, desi in mod normal intamplarile care ne pot afecta concediile ajung rareori in mass-media, ele pot fi suficiente pentru a ne strica buna dispozitie sau pentru a ne impiedica sa ne bucuram de excursia planuita in avans.

Tocmai de aceea, la inceput de sezon de concedii si pe final de restrictii pandemice, iti reamintim sa nu pleci la drum peste hotare fara o asigurare de calatorie.