1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Schimbari mari in topurile din ...

Schimbari mari in topurile din asigurari! Vezi cine a castigat cota de piata!

Primul trimestru din 2022 aduce asiguratorilor romani subscrieri in crestere cu 46% fata de perioada similara din 2021, pana la 4,66 mld. lei. Majorarea subscrierilor pe asigurari generale (3,9 miliarde lei) a fost de aproape 54%, in timp ce asigurarile de viata si-au continuat ascensiunea, cu 16,15, comparativ cu T1/2021.

Liderul pietei de asigurari ramane EUROINS, care a ocupat aceasta pozitie de la finele lui 2021. De mentionat ca in T1/2021 - inaintea falimentului CITY Insurance, EUROINS se situa pe pozitia a patra a clasamenului.

ALLIANZ-Tiriac, cu o cota de 17,6%, ocupa pozitia a doua in clasament, podiumul fiind completat de GROUPAMA, care aproape isi dubleaza cota de piata fata de T1/2021, pana la 16%.

De remarcat intrarea in top 10 a GRAWE, companie care a inregistrat in ultima perioada vanzari importante pe segmentul RCA.

Primele cinci pozitii ale clasamentului pe asigurari generale este similar celui pentru intreaga piata - in pole-position fiind EUROINS, cu peste 23% din subscrieri. De altfel, primii 5 jucatori au subscrieri cumulate de aproape 84%.

Pe fondul evolutiei subscrierilor RCA, GRAWE ocupa locul 6 in clasamentul non-life.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, NN isi pastreaza pozitia de lider, insa, pentru prima data diferenta fata de urmatorul clasat - BCR Asigurari de Viata scade la doar 4 puncte procentuale.

BCR Asigurari de Viata obtine o crestere semnificativa de cota de piata - pana la 26,4%- dupa ce in T1/2021 avea 16,5%.

Cu cote de piata apropiate, in clasament urmeaza ALLIANZ-TIRIAC, BRD Asigurari de Viata si SIGNAL Iduna.

De altfel, primii 5 jucatori detin o cota cumulata de 83.2%.

In ceea ce priveste topul jucatorilor din asigurarile de viata, acesta nu include METROPOLITAN Life si AEGON, care opereaza in baza dreptului de stabilire.