1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sase luni de tarife plafonate

Limitarea tarifelor - o masura initial greu de preconizat - a devenit in prezent o realitate, cu implicatii asupra tuturor jucatorilor din piata de asigurari si, nu in ultimul rand, asupra clientilor finali.

In decembrie 2014 avea loc unul dintre primele proteste care atragea atentia, printre altele, si asupra cresterilor de tarife pe zona RCA. Dintre solicitarile de la momentul respectiv citam: "stoparea cresterii nejustificata si necontrolata a pretului RCA" si "retragerea licentelor de functionare pentru zona RCA a societatilor de asigurari care nu mai indeplinesc criteriile de solvabilitate minima stabilita prin lege - ASTRA Asigurari si CARPATICA Asig". ASTRA si CARPATICA chiar au intrat ulterior in faliment, insa problemele pietei par ca nu s-au rezolvat nici pe departe.

Aproape doi ani mai tarziu, respectiv in septembrie 2016, Guvernul Romaniei a emis Ordonanta de Urgenta 54/2016 care a modificat substantial legislatia RCA, iar incepand cu 18 noiembrie plafonarea tarifelor va fi deveni activa timp de 6 luni.

Primii castigatori, cel putin la prima vedere, par a fi o parte din asigurati si, in special, transportatorii. Primii pierzatori, brokerii care sunt nevoiti, fara voia lor, sa preia din socul suferit de asiguratori.

Efectele masurilor par insa a se deslusi mai clar in perioada urmatoare.