1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Sanctiunile date de ASF in luna ...

Sanctiunile date de ASF in luna martie 2024

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a adoptat, in luna martie a anului 2024, mai multe decizii de sanctionare, precum si o serie de masuri aplicabile unor entitati/persoane care activeaza in piata financiara non-bancara pentru incalcarea unor prevederi ale legislatiei incidente.

  PIATA ASIGURARILOR

DAW Management Broker de Asigurare S.R.L. a fost sanctionata cu amenda in cuantum de 13.900 lei pentru urmatoarele fapte:

  • nerespectarea prevederilor art. 40 alin. (4) din Norma ASF nr. 22/2021 privind distributia de asigurari;
  • nerespectarea prevederilor art. 13 alin. (1) lit. e) pct. iii) din Legea nr. 236/2018 privind distributia de asigurari, cu modificarile si completarile ulterioare.

  PIATA DE CAPITAL

BRD – GSG S.A. - depozitar

  • atentionarea BRD Groupe Société Générale S.A.;
  • instituirea unui plan de masuri in sarcina depozitarului;
  • atentionarea dlui. Victor Strambei – Sef serviciu - Serviciul Depozitare.

Principalele situatii identificate au vizat aspecte organizatorice (notificarea cu intarziere a unor modificari aduse cadrului procedural aferent activitatii de depozitare) si operationale (raportarea cu intarziere a depasirii unei limite investitionale de catre un fond de investitii ale carui active sunt depozitate de BRD – GSG).

ARCELORMITTAL Hunedoara S.A.

Sanctionarea societatii Arcelormittal Hunedoara S.A. cu amenda in cuantum de 17.500 lei pentru nerespectarea prevederilor legale incidente operatiunii de majorare a capitalului social cu ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor.

ELEROM S.A. Roman

Sanctionarea domnului Mihoc Iosif, in calitate de actionar al societatii Elerom S.A. Roman, cu amenda in cuantum de 15.900 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligatia de notificare a depasirii pragului de detineri de 50% din totalul drepturilor de vot in cadrul emitentului.

  PENSII PRIVATE

METROPOLITAN Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.

  • Doamna Mihaela-Madalina ZARJITCHI, in calitate de Manager Operatiuni in cadrul METROPOLITAN Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., a fost sanctionata cu amenda contraventionala, in cuantum de 3.600 de lei si i-a fost aplicata masura administrativa a atentionarii pentru identificarea unor deficiente in procesele operationale.
  • Domnului Dragos-Cristian MITREA, in calitate de Director Investitii in cadrul METROPOLITAN Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., i-a fost aplicata masura administrativa a atentionarii pentru identificarea unor deficiente in procesele operationale.
  • Doamnei Alis-Nicoleta CONSTANTIN, in calitate de persoana care conduce structura de control intern in cadrul METROPOLITAN Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., i-a fost aplicata masura administrativa a atentionarii pentru identificarea unor deficiente in procesele operationale.
  • Stabilirea unui plan de masuri in sarcina societatii METROPOLITAN Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. privind remedierea unor deficiente in procesele operationale.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.