1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Romania, peste media europeana la ...

Romania, peste media europeana la reciclarea ambalajelor din plastic

In 2017, peste 42% dintre ambalajele din plastic au fost reciclate in Uniunea Europeana. Cele mai recente date transmise de Romania sunt din 2016, insa este raportat un pocent care se afla peste media europeana (aproximativ 45%), arata un raport al Eurostat - Biroul de statistica european.

Fata de 2005, rata de reciclare a deseurilor de ambalaje din plastic a crescut cu 18 puncte procentuale (pp) in UE (de la 24% in 2005, la 42% in 2017).

Potrivit Eurostat, in 2017, cea mai mare rata de reciclare a deseurilor de ambalaje din plastic a fost inregistrata in Lituania (74%), urmata de Bulgara (65%), Cipru (62%, date 2016), Slovenia (60%), Cehia (59%), Slovacia (52%) si Olanda (50%).

In schimb, mai putin de o treime din deseurile de ambalaje din plastic au fost reciclate in Malta (24%, date din 2016), Estonia, Franta si Finlanda (fiecare 27%), Irlanda (31%), Ungaria (32%), Luxemburg si Austria (33%).

Conform statisticii Eurostat, Romania genera in 2016 348.79 tone de ambalaje din plastic si recicla 162.351.

In acest context, in acest an, si campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" urmareste, in premiera, sa atraga atentia atat asupra schimbarilor climatice si a impactului acestora asupra locuintelor romanilor, cat si asupra masurilor pe care le pot lua acestia pentru a contribui la scaderea factorilor ce determina schimbarile climatice (poluare, consum excesiv de energie etc.)

Campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a fost desfasurata, pentru al saptelea an consecutiv, de APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor. Demersul s-a desfasurat cu sprijinul UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania si PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare si a avut ca obiectiv sa le reaminteasca romanilor ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii.

Te poti implica si tu in acest demers intrand pe pe pagina oficiala de facebook a campaniei, Asigura-te, de unde poti afla ce poti face pentru a lupta impotriva factorilor care determina schimbarile climatice.

*Sursa foto: Comisia Europeana