1asig.ro
1asig.ro

Principiul Pelicanului

5 min. / 1.540 cuvinte
"Daca e mai, atunci avem din nou FIAR!"
Un participant


PROMO


Ca sa intelegeti rapid prin ce se deosebeste Editia 2016 a FIAR, o sa va spunem o istorioara, petrecuta aievea.

Acum cativa ani, popularii pelicanii cafenii din Monterey Bay, California, au inceput sa moara pe capete, aparent fara motiv. Cu mare efort, cercetatorii au descoperit ca nu era vorba de un virus necunoscut sau de vreo boala misterioasa.

Cauza era una extrem de banala. Pelicanii mureau de... foame.

De ce?

Pentru ca... In dorinta de a proteja hrana populatiei de delfini, autoritatile stopasera pescuitul industrial. Si astfel, dupa ce generatii de pelicani s-au hranit fara efort, mancand doar resturi de peste aruncate de catre pescadoare, acum se confruntau cu o alta stare de fapt. Si, nemaistiind cum sa pescuiasca, se stingeau cu zile.

Ce era de facut, in atare situatie?

Cineva a avut ideea ca, dintr-o alta rezervatie, din indepartata Florida, sa fie aduse rapid cateva familii de pelicani neobisnuiti cu hranirea de tip "fast food" pescador.

Consecinte? In scurt timp, pelicanii indigeni au reinvatat sa se hraneasca.

Nu vi se pare ingenios?

De aceea, ne-am propus ca, plecand de la aceasta mica istorioara, sa punem in practica si noi, la FIAR 2016, invatamintele extrase. Drept pentru care, la reuniunea din luna mai, vom avea drept vorbitori "pelicani" faimosi, precum Paul CARTY, o celebritate a BIPAR, Prof. Karel VAN HULLE, un nume greu la EIOPA, Kurt KARL, Chief Economist la SWISS Re, specialist pentru care se "bat" organizatorii de conferinte, Joe LOUWAGIE, expert in furnizarea de servicii si solutii dedicate asigurarilor, Louisa RENOUX, expert mondial in risk management, Bernard RETALI, Presedintele LIMRA, organizatie cu un secol de expertiza, si, in curs de confirmare, alte cateva nume de referinta la nivel mondial.

Va asiguram ca cele noua (9!) conferinte si workshop-uri sunt bogate in "vitaminele", "mineralele" si "proteinele" unei experiente relevante. Alegeti-va una de pe www.fiar.ro si inscrieti-va acum!

Echipa FIAR va astepta la Brasov!

P.S. Avem o piata a asigurarilor care "se hraneste" inca, preponderent, cu RCA. Ca si in cazul pelicanilor cafenii, exista pericolul ca dependenta de un singur tip de hrana, mai simplu de procurat, sa expuna intreaga colectivitate/piata la riscuri majore.

1.847 accesari