1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Primavara infloreste in riscuri pe sosele

Primavara nu inseamna doar soare, muguri si cer albastru, ci si... vreme schimbatoare, diferente mari de temperatura de la zi la noapte, precipitatii mixte, pericolul poleiului chiar si in "zile insorite", vant puternic, astenie, alergii si medicamente care pot afecta capacitatea de condus. Acestea sunt doar cateva dintre pericolele de pe sosele specifice acestei perioade de tranzitie de la iarna la vara.

Statistic vorbind, lunile de primavara nu se remarca printr-un numar semnificativ mai mare de accidente rutiere decat perioada aglomerata de vara si de inceput de toamna. De exemplu, martie este pe locul 2 in topul lunilor din 2018 in care au avut loc cele mai putine accidente grave de pe teritoriul Romaniei (495), iar aprilie, pe locul al 5-lea. Cu toate acestea, perioada de primavara nu este lipsita de riscuri pentru soferi.

De altfel, lunile de primavara sunt o provocare pentru toti participantii la trafic. Riscurile pentru pietoni cresc - acestia ies mai des din casa, dar sunt mai putin vizibili in perioadele de vreme rea si pot, la randul lor, sa fie mai neatenti in astfel de cirucmstante - , iar motocilistii si biciclistii revin pe sosele dupa o iarna lunga.

In acest context, in cadrul comunitatii FII TREAZ LA VOLAN!, in paralel cu mesajele demersului "Cu stil, in trafic" - dedicat, la inceput de martie, femeilor din domeniul auto -, se desfasoara si initiativa #primavaraLaVolan, care urmareste sa atraga atentia conducatorilor auto, dar si a celorlalti participanti la trafic, asupra conditiilor de circulatie specifice primaverii si a recomandarilor pe care acestia trebuie sa le urmeze pentru a ramane in siguranta in trafic si in aceasta perioada.

Sustine siguranta rutiera din Romania si reducerea riscului de pe sosele. Hai pe Facebook si distribuie mai departe mesajele pe care le consideri importante.