1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
PAID a vernisat cea de-a doua ...

PAID a vernisat cea de-a doua expozitie fotografica pe tema dezastrelor naturale, la 46 de ani de la cutremurul din 1977

PAID a vernisat cea de-a doua expozitie fotografica pe tema dezastrelor naturale, la 46 de ani de la cutremurul din 1977 Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a inaugurat ce-a dea doua editie a "ReExpozitia", competitie fotografica pe tema dezastrelor naturale care afecteaza locuintele. Vernisajul a avut loc joi, 2 martie, la Casa Ion Mincu din Bucuresti, exponatele fiind disponibile pentru vizitare pana pe 4 martie, la implinirea a 46 de ani de la cutremurul care a devastat Romania. Expozitia face parte dintr-o ampla campanie de constientizare si de sensibilizare a publicului in ceea ce priveste caracterul repetitiv al dezastrelor naturale si importanta asigurarii locuintelor impotriva acestora.

"Sub impactul emotional al cutremurelor din ultima luna, romanii manifesta mai mult interes pentru asigurarea celui mai de pret bun - locuinta. In online si offline, cei mai multi vorbesc despre dezastre naturale si despre cum putem sa ne pregatim. Dar nu este suficient. Cataclismele lovesc mai ales atunci cand nimeni nu se asteapta, in locuri in care nimeni nu anticipeaza. Despre asta este ReExpozitia, despre trezirea constiintei asupra faptului ca daca nu putem preintampina dezastrele naturale, macar sa fim atat cat putem de pregatiti. Tine de fiecare dintre noi sa alegem, la timp, solutia care ne poate ajuta sa trecem ceva mai usor peste drama pierderii locuintei. Noi, la PAID, suntem pregatiti sa reconstruim impreuna", a explicat Nicoleta RADU, Director General PAID.

Vernisajul a avut loc in prezenta fotografilor, a membrilor juriului, a organizatorilor si a partenerilor institutionali ai acestora, precum si a invitatilor din presa. Partenerul media al evenimentului, Agerpres, a proiectat imagini de arhiva ce ilustreaza efectele dezastrelor naturale asupra locuintelor, iar reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au vorbit despre cat de importanta este pregatirea in situatii de catastrofa.

Selectia si jurizarea au fost realizate de jurnalistul Lucian Mindruta, actrita Ioana Ginghina, respectiv fotograful si arhitectul Vlad Eftenie. Din totalul de 57 de fotografii inscrise de profesionisti si amatori, peste 30 au obtinut punctaje mari, fiind eligibile pentru unul dintre cele patru premii oferite in concurs. Castigatorii, stabiliti in functie de punctajul oferit de juriu, au primit premii in valoare totala de 5000 de euro, dupa cum urmeaza:

La categoria profesionisti:

Premiul I - 2000 euro - Alexandru Popescu

Premiul II - 1500 euro - Horia Mihai Gligor

Premiul III - 1000 euro - Ovi D. Pop

La categoria amatori, premiul de 500 de euro a fost acordat Cornel Gingarasu

Cea de-a doua editie a competitiei "ReExpozitia" s-a desfasurat in perioada 25 noiembrie 2022 - 28 februarie 2023. Fotografiile selectate vor fi disponibile si online, pe site-ul oficial www.re-expozitia.ro, iar fizic vor fi expuse in campaniile de informare ale PAID.