1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc: Pensiile publice si ...

Ora de Risc: Pensiile publice si private vs cele ... speciale

Un studiu recent, publicat de catre CFA Romania arata ca populatia tarii noastre imbatraneste intr-un ritm ingrijorator. O concluzie importanta a lucrarii este aceea ca 2040 va fi anul in care vom avea un numar record de pensionari, numar care il va depasi pentru prima data pe cel al tinerilor apti de munca.

Totodata, optiunile pentru a contrabalansa acest trend, sunt reduse. Printre acestea se numara: cresterea taxelor, a natalitatii, a emigratiei si a varstei de pensionare sau toate la un loc. Acesta este contextul in care intervin pensile private, bazate exclusiv pe contributivitate, dar si pe cat de profitabil este fondul de pensii pe care ni l-am ales.

Cat de slabit este astazi sistemul public de pensii si cam cat de mare este presiunea exercitata de pensile speciale pe el? Cat de mult ma poate ajuta sa contribui la un fond de pensii de Pilon III, facultativ, si ce alte cai am avea?

Despre toate acestea, cat si despre solutiile pe care le avem la indemana pentru a ne asigura un trai decent la varsta pensionarii, discutam LIVE marti, 21 martie a.c., ora 17.30 cu Sergiu COSTACHE, Presedinte ApPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor si invitatul sau, George MOT, Expert Pensii si Owner al "Despre Pensii Private", la emisiunea "Ora de Risc" de la RFI Romania.

Pana atunci puteti sa faceti comentarii, propuneri de abordare a subiectelor sau sa ne scrieti intrebari.

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si este reluata sambata, de la 10:10.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. 

Totodata, ne puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si ne puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!