1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc: Cum putem scuti ...

Ora de Risc: Cum putem scuti statul de cheltuieli cu sanatatea?

Statistic, anul 2023 a consemnat cel mai ridicat nivel al produsului intern brut (PIB) înregistrat pentru tara noastra, peste 1.600 miliarde de lei, adica mai mult de 320 de miliarde de euro. Veste proasta este ca sistemul medical din Romania nu a simtit ca economia “o duce bine”. Vestea buna este ca romanii au astazi alternative la sistemul medical de stat, prin asigurarile voluntare de sanatate, iar acestea, pe langa utilitatea lor pentru pacient, scutesc statul de cheltuieli în plus cu asiguratul. Cum? Aflam in premiera din editia de marti, 23 aprilie a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, incepand cu orele 17.30

Conform UNSAR, romanii au accesat anul trecut, in baza asigurarilor voluntare de sanatate, servicii medicale in valoare de 458 milioane lei. Cifra este in crestere cu 27%, insa potentialul acestei piete este inca departe de a fi unul impresionant.  

In plus, banii de pe asigurarile de sanatate si tratarea in sistemul medical privat, scuteste statul de cheltuieli cu acei asigurati care il folosesc pentru diagnosticare, investigatii, operatii, terapii si tratamente. 

De asemenea, asigurarile voluntare de sanatate protejeaza bugetul unei familii in cazul producerii unor imbolnaviri sau a unor accidente cu consecinte nedorite si, adesea, foarte costisitoare. Care sunt cele mai bune solutii in care sa aiba de castigat atat pacientii, cat si statul? 

Aflam din editia de marti, 23 aprilie, ora 17.30 a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM de la Ion VACIU, Presedinte, Digital Transformation Council si Cristian-Dorel LACATUS, trainer și specialist asigurari care ne vor vorbi despre asigurarile de sanatate si cum pot acestea degreva sistemul medical de stat. 

                  ************************************* 

"Ora de Risc" este o emisiune pentru cei care constientizeaza riscurile si sunt interesati de solutii de protectie, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu aproape 20 de ani in urma, ea este conceputa de catre echipa XPRIMM, difuzata cu ajutorul echipei radio RFI Romania si sustinuta de portalul 1asig.ro si Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.  

"Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si, in reluare,  sambata, de la 10:10 pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.  

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc. 

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!