1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

O problema acuta

Un studiu* realizat la finalul anului 2020 releva faptul ca persoanele cu un grad mai mare de cunostinte financiare au perceptii financiare si comportamente cu un grad mai mare de pozitivitate. Cu toate acestea, educatia financiara este scazuta chiar si in tari cu economii dezvoltate. In medie, doar o treime din populatia lumii este familiarizata cu niste concepte financiare de baza de care depind decizii financiare de zi cu zi**.

Din pacate, nici tara noastra nu sta bine la acest capitol. Doar 1 din 5 romani intelege notiuni financiare de baza, conform unui studiu al KPMG. Mai mult, Romania este pe ultimul loc in Europa la educatia financiara, cu un procent de 21%, mult sub media de 52%.

In acest context, fiecare campanie de educatie financiara inseamna un pas mic, dar important, pentru imbunatatirea bunastarii indivizilor.

Astfel, proiectul "Stii totul despre asigurari si castigi" - campanie de educatie financiara organizata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor sub forma unui concurs cu premii - revine din 22 noiembrie, avand ca obiectiv cresterea gradului de educatie financiara a romanilor in ceea ce priveste produsele de asigurare.

Hai alaturi de noi! Mai multe detalii vor fi prezentate in curand pe totuldespreasigurari.ro si pe Facebook/totuldespreasigurari.ro.

* "UNDERSTANDING DEBT IN THE OLDER POPULATION" - Annamaria Lusardi, Olivia S. Mitchell, Noemi Oggero - decembrie 2020

** Lusardi and Mitchell, 2011c