1asig.ro
1asig.ro

O minivacanta, 2.500 de permise suspendate

5 min. / 1.540 cuvinte
Minivacanta de Sfanta Maria a adus, si in acest an, trafic intens pe soselele din Romania. Inevitabil, au crescut si incidentele care releva indisciplina participantilor la trafic: peste 2.500 de soferi romani au ramas fara permis de conducere in perioada 11-15 august a.c., conform datelor Politiei Rutiere. De altfel, in total, in urma activitatilor desfasurate in trafic, pentru salvarea de vieti omenesti, politistii au aplicat 28.976 de sanctiuni contraventionale in aceste 5 zile.

PROMO


Desi siguranta rutiera nu este doar o problema locala (anual, peste 1,25 milioane de oameni isi pierd viata in accidente rutiere la nivel global, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar in 2016, 25.500 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere pe teritoriul Uniunii Europene), tara noastra se numara, din pacate, printre statele cu cea mai slaba performanta din UE in ceea ce priveste siguranta rutiera: cu aproximativ 2.000 de oameni care si-au pierdut viata in trafic in 2015 si alti 9.000 care au fost raniti in accidente rutiere, cifrele Romaniei sunt de doua ori mai mari decat media UE-28.

Cand vine vorba de cauzele accidentelor rutiere grave produse in 2015 in tara noastra, acestea au ramas, similar cu anii trecuti, viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara a drumului de catre pietoni, neacordarea prioritatii pietonilor, neacordarea prioritatii vehiculelor si abateri ale biciclistilor.

In paralel, traficul continua sa se aglomereze, numarul de autovehicule fiind in crestere in ultima perioada. De altfel, peste 22.000 de masini au fost inmatriculate in Romania, in primele trei luni din 2017, cu aproape 28% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Si, desi initiative precum "Biciclisti in Bucuresti" urmaresc sa reduca numarul soferilor din trafic, ramane de vazut cat de eficiente vor fi pe termen lung.

Informarea si educarea continua a tuturor participantilor la trafic cu privire la pericolele la care sunt expusi ramane una dintre solutiile care contribuie la cresterea sigurantei rutiere. Indiferent daca este #treazlavolan, #treazpemotocicleta, #treazpebicicleta sau #pietontreaz, orice participant la trafic trebuie sa fie responsabil.

1.241 accesari