Buletin informativ de asigurari.
Nr. 471 - 14 iulie 2021
Editorial
Masinile autonome - Cand si cum, nu daca...

Copii fiind, am fost invatati sa nu ne urcam in masina cu un strain... Astazi, facem acest lucru in mod frecvent, folosind platformele de car-sharing din ce in ce mai numeroase. Iar intr-un viitor nu foarte indepartat, ne vom urca intr-o masina fara nici un sofer.

Incepand cu septembrie 2022, masinile autonome vor putea circula pe anumite segmente ale drumurilor publice din Franta. Aceasta decizie, anuntata la inceputul lui iulie, vine sa completeze deschiderea drumurilor publice pentru astfel de autovehicule anuntata de Germania si Marea Britanie.

De altfel, potrivit unei estimari Oliver Wyman, pana in 2030, 20% dintre vehiculele utilizate la nivel global vor fi autonome.

In ceea ce priveste industria asigurarilor, efectul masinilor autonome este dificil de anticipat.

Continuare

Interviu

Despre cum s-au adaptat brokerii la conditiile create de pandemia de COVID-19, distributia asigurarilor, nevoile clientilor, fermieri si asigurarile agricole, precum si despre obiectivele companiei, am discutat, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, cu Mariana ROTARU, Director Executiv, DELTA SRS Broker de Asigurare - Reasigurare.

Mariana ROTARU: Clientii pun accent mai mult pe protectia personala, a sanatatii si au inceput sa se gandeasca mai mult la viitor

XPRIMM: Cum apreciati ca si-a adaptat piata de brokeraj activitatea la conditiile create de pandemia de COVID-19? DELTA Broker ce decizii importante a luat in acest timp?
Mariana ROTARU: Consultantii in asigurari, brokerii s-au adaptat la conditiile impuse de contextul crizei sanitare. Putem spune lesne ca multi brokeri s-au orientat inainte de pandemie, atat spre munca online, de la distanta, cat si pe servisarea clientilor prin mediul electronic, ceea ce a constituit un avantaj atunci cand nu ne puteam deplasa asa cum doream in afara domiciliilor.

Continuare

Tendinte

EXCLUSIV: Asigurarile travel, un must-have in acest sezon! Topul companiilor si brokerilor care vand aceste polite
by Andreea RADU, 2021-07-14
Asigurarile de calatorie s-au tranformat complet in urma aparitiei pandemiei de COVID-19, timp in care asiguratorii si-au adaptat produsele la noua realitate si au inclus in riscurile asigurate chiar si imbolnavirea cu noul coronavirus. Publicatiile XPRIMM a obtinut clasamentul companiilor care vand asigurari travel, dar si topul celor mai mari brokeri care au intermediat polite de calatorie!


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker

Revista PRIMM

XPRIMM Insurance Reports

XPRIMM Insurance Reports
 
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei. Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!