1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Normalitatea crizelor sau cine sunt, de fapt, "arhitectii schimbarii"

In fapt, crizele ne forteaza pe toti sa fim mai agili, mai alerti si mai adaptabili. Unii reusesc mai bine, altii mai putin bine, demonstra savantul britanic Charles Darwin in "Originea speciilor".

Omenirea a trecut prin numeroase crize de-a lungul timpului - razboaie, catastrofe naturale, invazii, epidemii, revolutii, schimbari climatice ... si ma opresc aici, caci lista ar fi lunga, mult prea lunga.

Crizele sunt, obiectiv vorbind, norma existentei si a evolutiei umanitatii, iar perioadele de asa zisa liniste, exceptia, in care avem tendinta sa fim tot mai comozi, tot mai conservatori si ... sa ne culcam pe-o ureche, ca si cum aceste crize n-ar mai putea reveni niciodata.

Interesant de observat este si ca, la fiecare criza, exista o minoritate ... castigatoare. O minoritate umana alcatuita din cei care par sa fii inteles sau care actioneaza, instinctiv sau intuitiv, ca si cum ar fi decodificat esenta acestor crize. Ea este cea care devine, in mod aparent miraculos, "privilegiata" acestor perioade mai putin placute, dar, cum se poate vedea ulterior, atat de pline de oportunitati.

Sa ii numim "arhitectii schimbarii". Dar cine sunt, de fapt, acesti oameni? Si, daca sunt tot fiinte umane, la fel ca noi, ... ce au ei in plus fata de restul populatiei? Ce ii scoate in fata multimilor?

Va supunem atentiei un prim raspuns ... acesti "arhitecti ai schimbarii" sunt cei care cred ca perioadele de criza sunt implicite, inevitabile si, totodata ... interesante. Ei cred ca acestea sunt momentele in care poti creste mai mult si mai accelerat decat intr-o perioada liniara, obisnuita, cu conditia sa fii suficient de alert si de adaptabil.

In final, pandemia declansata de catre coronavirus este o criza si, ca in orice alta criza, exista invingatori, iar industriile de asigurari si de pensii private se numara printre acestia. De aceea, in acest numar am ales sa va prezentam macar o parte dintre cei pe care i-am numit "arhitectii schimbarii".

Cititi aici Revista PRIMM Asigurari & Pensii!