1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Noi administratori la BRD Pensii, ...

Noi administratori la BRD Pensii, dupa sanctiunile aplicate de ASF

Simona Prodan si Leonard Matea au fost numiti administratori la BRD Pensii Private, inlocuindu-i pe Raluca Ioana Moise si Arnaud Charles Marie Rene Briere de la Hosseraye, ale caror mandate au incetat in urma sanctiunilor anuntate de Autoritatea de Supraveghere in prima parte a lunii mai.

"Exercitarea atributiilor aferente functiilor de adminstrator se face numai dupa obtinerea deciziei de aprobare emise de ASF", se arata intr-o hotarare a actionarilor companiei desfasurata in data de 13 mai 2022.
Prodan detine si pozitia de membru al Consiliului de Administratie al BRD Asigurari de Viata, iar Matea este secretar general al asiguratorului.
In urma unui control la BRD Pensii Private, ASF a constatat ca directorul general si membrii Consiliului de Administratie al societatii au incalcat regulile de guvernanta corporativa si cele privind evidenta situatiilor contabile ale administratorului.

"Ca urmare a aspectelor constatate in actiunea de control si potrivit prevederilor legale, Consiliul ASF a decis urmatoarele masuri sanctionatorii:
- Sanctionarea doamnei Raluca Ioana Moise, in calitate de membru al Consiliului de Administratie al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., cu amenda contraventionala in cuantum de 60.800 de lei si, complementar, cu interzicerea, pe o perioada de 180 de zile, a desfasurarii activitatilor reglementate de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Sanctionarea domnului Arnaud Charles Marie Rene Briere de la Hosseraye, in calitate de membru al Consiliului de Administratie al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., cu amenda contraventionala in cuantum de 55.500 de lei si, complementar, cu interzicerea, pe o perioada de 180 de zile, a desfasurarii activitatilor reglementate de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al ASF.
Mai multe detalii la
https://www.1asig.ro/ASF-a-sanctionat-conducerea-unei-societati-de-administrare-a-fondurilor-de-pensii-private-articol-101-68535.htm

CITITI PE ACEEASI TEMA: