1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Nicoleta RADU: PAID este gata in ...

Nicoleta RADU: PAID este gata in orice moment sa ofere romanilor protectie financiara impotriva catastrofelor naturale

Nicoleta RADU a primit, recent, aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru un nou mandat in functia de Director General la societatea Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania).

"Primesc acest nou mandat pentru functia de Director General al PAID Romania cu onoare si, in egala masura, cu multa responsabilitate. Sunt recunoascatoare membrilor Consiliului de Administratie al PAID pentru increderea cu care ma investesc", a declarat, pentru 1asig.ro, Nicoleta RADU.

"De opt ani, am inceput alaturi de echipa PAID, un drum curajos, al carui scop a fost constructia sustenabila a unei companii de asigurare, de interes strategic pentru Romania", a adaugat ea.

Modelul de business al PAID este un model unic, atat pe piata interna cat si internationala, de aceea acesta perioada a fost una plina de provocari. "In ciuda acestora, pot spune cu mandrie ca acum PAID este acea companie pe care orice roman se poate baza si care este gata in orice moment sa raspunda scopului pentru care a fost creata, acela de a oferi romanilor protectie financiara impotriva catastrofelor naturale", a precizat Directorul General al PAID.

"Acum, misiunea mea este sa continui acest drum si o voi face cu cu aceeasi determinare si seriozitate. Perioada urmatoare aduce in fata industriei de asigurari o serie de provocari noi, generate de o noua dinamica a mediului economic si social. Desigur, si pentru PAID, aceasta noua paradigma va necesita abordari pe masura", precizeaza Nicoleta RADU.

"De aceea, drumul pe care vom continua sa mergem nu este lipsit de obstacole. Cu toate acestea, am deplina convingere ca, impreuna cu echipa pe care o conduc, vom gasi solutiile optime astfel incat sa asiguram dezvoltarea durabila a PAID si in final sa contribuim la cresterea gradului de protectie prin asigurare a romanilor", a completat aceasta.

La sfarsitul lunii februarie 2021, la nivel national, erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei) 1.774.112 de locuinte, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor. Gradul de cuprindere in asigurare era in februarie 2021, la 19,51%.

PAD - Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - este o polita de asigurare obligatorie care acopera daunele produse de inundatii, cutremure sau alunecari de teren asupra locuintelor.

Politele PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).