1asig.ro
1asig.ro

Milenialii si viitorul asigurarilor

5 min. / 1.540 cuvinte

Milenialii, cunoscuti ca Generatia Millenials sau Generatia Y, pot schimba viitorul asigurarilor, atat ca noi angajati in domeniu, cat si ca actuali sau posibili consumatori. Un studiu britanic arata ca industria asigurarilor este un loc excelent pentru generatia Millennials in vederea inceperii si dezvoltarii unei cariere.

De ce ar alege ei sa inceapa o cariera in asigurari? Pentru ca poseda multe calitati pe care le cauta angajatorii din domeniu, au spirit antreprenorial, sunt creativi, natural digitali, deschisi fata de schimbari, iar programul de lucru poate fi flexibil, ceea ce este pe placul lor.

Studiului britanic realizat de The Institute indica 10 motive pentru care tinerii din Generatia "Millennials" se pot angaja in industria asigurarilor:

  1. Este un loc de munca care se potriveste cu abilitatile lor.
  2. Carierele in asigurari sunt durabile.
  3. Dezvoltarea carierei ofera oportunitati de invatare.
  4. Exista diversitate.
  5. Munca in echipa este inevitabila.
  6. Munca nu este plictisitoare.
  7. Vor forma viitorul asigurarilor pentru anii urmatori.
  8. Asigurarile ofera un program de lucru flexibil.
  9. Pot face ceva pentru binele comun.
  10. Asigurarile sunt peste tot.

Alte studii arata ca intre cei care lucreaza in asigurari si au intre 19 si 35 de ani, 80% dintre ei declara ca au intentia de a ramane in aceasta industrie, cel putin in urmatorii 10 ani.

Amintim ca Generatia "Millennials" este alcatuita din cei nascuti intre 1980 si anul 2000. Ei au crescut odata cu internetul si smartphone-urile intr-o lume conectata in permanenta la digital. Acesti tineri sunt independenti, pot darama mituri si chiar schimba tehnologii.PROMO
1.082 accesari