1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Memorandum de intelegere intre GENERALI si EUROCHAMBRES cu privire la un pool pentru riscul de pandemie

GENERALI si EUROCHAMBRES au semnat un memorandum de intelegere in cadrul caruia au convenit sa coopereze pentru a promova si implementa un potential "Pool de Riscuri Pandemice", care sa se adreseze tuturor riscurilor viitoare de pandemie.

EUROCHAMBRES este Asociatia Camerelor de Comert si Industrie din Europa, entitate ce reprezinta peste 20 de milioane de intreprinderi - dintre care, cel putin 93% reprezinta intreprinderi mici si mijlocii -, in 43 de tari europene diferite.

Este de asteptat ca participarea la proiectul "Pool de Riscuri Pandemice" sa fie extinsa, pentru a implica parteneri strategici, precum institutii europene, state membre UE si alti actori europeni de top, in crearea de mecanisme si parteneriate de tip public-privat impotriva riscurilor viitoare.

Philippe DONNET - CEO, Generali Group -, spune ca acest fond european de redresare e un semn politic puternic ca Europa isi ajuta cetatenii in perioade de criza, iar GENERALI doreste sa faca parte din acest angajament, sprijinind raspunsul european la pandemia COVID-19, primul pas in acest sens fiind Fondul International de 100 de milioane de euro creat, anul acesta, de gigantul italian.

De asemenea, presa internationala mai arata ca Philippe DONNET - CEO, GENERALI Group -, si Valdis DOMBROVSKIS - Executive Vice President, European Commission -, au mai discutat si despre anumite solutii armonizate la nivel european pentru a aborda impactul negativ al COVID-19, precum si despre contributia sectorului de asigurari la depasirea crizei actuale, in special in ceea ce priveste fondul de urgenta impotriva pandemiei.