1asig.ro
1asig.ro

#LunaAsigurarilorDeLocuinte 2017

5 min. / 1.540 cuvinte
A 5-a editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte!" aduce in prim plan informatiile de baza pe care orice roman ar fi bine sa le cunoasca despre asigurarile obligatorii si facultative de locuinta si elemente esentiale privind informarea, protectia si recomandarile de comportament in caz de cutremur.

PROMO


Peste 80% din locuintele din Romania continua sa fie neasigurate, in contextul in care este un lucru cunoscut ca tara noastra are o larga expunere la riscuri precum cele acoperite prin polita obligatorie PAD - cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Dincolo de contextul economic, specialisti din piata considera ca gradul mic de penetrare al asigurarilor poate fi explicat si prin faptul ca Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste educatia financiara.

Date fiind aceste cifre, initiativele de educare a romanilor in ceea ce priveste produsele care ii pot proteja financiar in cazul unui eveniment neplacut, si cu precadere in caz de dezastru, ar trebui sa constituie eforturi constante desfasurate de catre toti actorii din piata, autoritati si companii deopotriva.

Campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", reprezinta un astfel de exemplu. Proiectul a fost lansat in 2013 de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor ca demers national avand drept obiectiv cresterea gradului de constientizare cu privire la avantajele incheierii unei polite de asigurare a locuintei.

Tu cum iti protejezi locuinta?

1.187 accesari