1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Lifestyle

Ce site-uri ofera cursuri online gratuite?

Invatamantul online a luat amploare in ultimii ani, fiind influentat de digitalizare si accesul din ce in ce mai mare la internet. De fapt, statisticile disponibile pentru 2013 arata ca la nivel global, e-learning-ul reprezinta o industrie de 55,2 miliarde de dolari, iar specialistii estimeaza ca suma se va dubla pana in 2015.

Avantajele e-learning-ului sunt faptul ca fiecare poate studia in functie de programul sau, in ritm propriu, de acasa. Iar vestea cea mai buna, pentru cei care nu au posibilitatea sa investeasca sume de bani in dezvoltarea personala, este ca multe din cursurile disponibile online sunt gratuite.

Astfel, utilizatorii de Internet au la dispozitie din ce in ce mai multe site-uri specializate care ofera cursuri online gratuite. Unul dintre cele mai cunoscute portaluri la orac actuala este Coursera.

In momentul de fata, Coursera are peste 7,6 milioane de studenti online din intreaga lume si ofera circa 650 de cursuri din foarte multe domenii, de la programare pe calculator sau matematica pana la medicina si stiinte umaniste.

Structura este similara cu cea a unui curs predat la facultate. Cursurile sunt programate dupa un anumit orar si dureaza mai multe saptamani, in functie de programa. Structura include materiale video saptamanale in care sunt prezentate notiunile teoretice. Pe baza lor, studentii trebuie sa realizeze exercitii practice, sa rezolve quizz-uri si sa predea saptamanal o tema sau un proiect. Aceasta este ulterior evaluata si notata. La final, dupa absolvirea cursului, studentii primesc o diploma care atesta finalizarea cursului.

Popularitatea Coursera si colaborarea acesteia cu institutii educationale de prestigiu ofera, dincolo de reursele variate, inca un avanataj: unele dintre cursurile online oferite de Coursera sunt deja acreditate si recunoscute de sistemul american.

Alte portaluri cunoscute, care ofera cursuri din mai multe domenii, sunt Khan Academy, Open Learn sau Alison. De asemenea, exista si portaluri specializate pe anumite cursuri, precum Duolingo, dedicat celor care vor sa invete limbi straine, sau Codecademy, un site ideal pentru cei care vor sa invete diverse limbaje de programare intr-un mod interactiv.

Pentru o lista extinsa de astfel de portaluri, click aici.