1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Japonia: Despagubirile achitate dupa cutremurul din februarie au ajuns deja la aproximativ 900 mil. dolari

Cutremurul cu magnitudinea 7.0 care a avut loc, in Japonia, in zona Fukushima, in data de 13 februarie 2021, pare sa provoace pierderi de miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari, in conditiile in care, arata Artemis, daunele achitate pana in momentul de fata au ajuns deja aproximativ 900 de milioane de dolari.

Cutremurul din regiunea Fukushima a fost un eveniment care, initial, parea sa treaca neobservat, in ceea ce priveste potentialele costuri, avand in vedere ca se estima ca cele mai multe pierderi vor fi absorbite de industria de asigurari, nu de cea de reasigurari.

Seismul a provocat moartea unei persoane, ranirea altor cel putin 186, generand, in acelasi timp, daune structurale semnificative, mai ales in regiunile Tohoku si Kanto. Autoritatile nipone au indicat ca, in urma cutremurului, peste 9.137 de cladiri au fost avariate - multe dintre ele, grav -, ceea ce a determinat o crestere semnificativa, per total, a pierderilor asigurate.

In martie, GIAJ (the General Insurance Association of Japan) sublinia ca, in urma seismului din februarie, fusesera depuse, pana in acel moment, 141.166 de cereri de despagubire, pana la jumatatea lunii martie fiind achitate 6.583 dintre acestea, in valoare totala de aproximativ 36 de milioane de dolari. In aprilie, organizatia CRESTA arata ca, din punctul sau de vedere, pagubele provocate de cutremurul respectiv ar putea fi de ordinul miliardelor de dolari.

Acum, cele mai recente statistici furnizate de catre GIAJ dovedesc ca estimarea CRESTA este, probabil, corecta, iar asta intrucat daunele achitate per total, pana in momentul de fata, se apropie rapid de 900 de milioane de dolari (95 de miliarde JPY).

De asemenea, GIAJ subliniaza ca, pana la finalul lunii martie, numarul total al cererilor de despagubire in urma cutremurului din februarie depasise 202.000, peste 120.000 dintre acestea fiind solutionate, pana la momentul raportarii, cu 95.258 dintre acestea - achitate deja de catre industria nipona de asigurari.

Aproximativ 445 de milioane de dolari reprezinta, arata GIAJ, pierderi inregistrate in regiunea Fukushima, in vreme ce, in prefectura Miyagi, fusesera inregistrate deja pierderi in valoare totala de aproximativ 388 de milioane de dolari.

Avand in vedere numarul semnificativ al cererilor de despagubire care urmeaza sa fie solutionate, Artemis subliniaza ca, cel mai probabil, vor exista mai multe plati si pare rezonabil sa presupunem ca pierderile industriei vor depasi 1 miliard de dolari.

Cea mai mare parte a pierderilor este, probabil, suportata de principalii asiguratori niponi din piata interna de asigurari property, insa, cel mai probabil, o mica parte a pierderilor va cadea pe umerii jucatorilor din piata internationala, specializati pe segmentul de reasigurare.