1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Incendiu la AFI Cotroceni. ...

Incendiu la AFI Cotroceni. Angajatii si clientii au fost evacuati

Un incendiu a izbucnit, marti dimineata, la ultimul etaj din centrul comercial AFI Cotroceni din Bucuresti, in zona restaurantelor, aproximativ 2.000 de persoane (angajati si clienti) fiind evacuate. Conform ISU, nu s-au inregistrat victime. Pagubele materiale nu sunt insemnate.

Incendiul a fost lichidat, iar activitatea a fost reluata.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 10.15, undeva pe acoperis, in zona restaurantelor. Potrivit pompierilor, cauza incendiului ar fi o tubulatura de evacuare a aerului, folosita de unul dintre restaurante din cladire.

La fata locului au sosit patru ambulante, doua masini de descarcerare, opt autospeciale cu spuma si apa, precum si patru autoscari.

In pozele postate pe retele sociale se observa un fum dens deasupra mall-ului.

"Marti dimineata, in AFI Cotroceni a avut loc un incendiu de mici dimensiuni. Acesta s-a declansat de la unul dintre echipamentele de pe acoperis, fiind rapid sesizat de echipa mall-ului, fiind stins imediat prin interventia prompta a agentilor pe zona de securitate la incediu din cadrul centrului comercial", a declarat Silviu CHIVEREANU, Senior Marketing AFI Cotroceni.

"Mentionam ca incendiul nu s-a manifestat cu flacara deschisa in interiorul mall-ului, fiind doar degajari de fum. In urma acestui eveniment, nicio persoana nu a avut de suferit. Procedura de interventie intr-o astfel de situatie a fost respectata. Pagubele materiale inregistrate nu sunt insemnate. Activitatea in AFI Cotroceni se desfasoara in mod normal la acest moment", a adaugat el.

Echipe specializate urmeaza sa stabileasca cauza producerii evenimentului.

Riscul de incendiu poate fi acoperit printr-o polita de tip Property. Incendiile reprezinta un risc semnificativ atat pentru locuintele din Romania, cat si pentru cladirile detinute de companii.

65% dintre romani plaseaza incendiul pe primul loc in topul riscurilor care ii ingrijoreaza cel mai mult in legatura cu locuintele lor, arata studiul "Perceptia romanilor fata de asigurarile de locuinte", realizat in septembrie 2019 de catre IRES, la solicitarea UNSAR.

In primele 6 luni ale anului 2019, s-au inregistrat, la nivel national, 9.394 de incendii, dintre acestea 3.699 manifestandu-se la locuinte.