1asig.ro
1asig.ro

Inca un exemplu. Ne dorim insa lectia intreaga?

5 min. / 1.540 cuvinte
Pericolul unui cutremur puternic pentru Romania este unul cat se poate de real. Nimeni nu poate spune insa cand va avea loc, ce intensitate va avea si ce pagube va lasa in urma. Tot ce cunoastem este ca el, cu siguranta, se va produce mai devreme sau mai tarziu.

PROMO


Ramane doar sa ne pregatim, insa pasii au fost prea timizi. Despre consolidarea cladirilor cu probleme s-a mai discutat, dar rezultatele concrete au fost prea putine. Un plan de interventie in situatia unui dezastru major ar trebui sa existe si el, insa cazul Colectiv a demonstrat ca sunt deficiente. Iar numarul de victime inregistrate in urma unui cutremur ar fi, inevitabil, mai ridicat si pagubele materiale infinit mai mari.

Asigurarile, la randul lor, exista si sunt mai mult decat accesibile. Dar si asigurarea te ajuta sa iti reconstruiesti viata dupa un cutremur, nu te si apara de cladirea care se prabuseste peste tine. S-a infiintat PAID, insa gradul de cuprindere, desi existand obligativitate, nu a depasit 20%. Nici macar in Bucuresti, unde teoretic efectele ar fi cele mai devastatoare, oamenii nu par a fi intru totul convinsi.

Din cand in cand, mai are loc cate un exemplu tragic despre ce s-ar putea intampla si in Romania. Cel mai recent a fost la Amatrice. Ne dorim insa sa invatam lectia intreaga?

1.822 accesari