1asig.ro
1asig.ro
I3CP transmite ca a subscris toate ...

I3CP transmite ca a subscris toate actiunile pentru capitalizarea CITY Insurance

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania olandeza I3CP a anuntat, joi, ca a subscris, pe 25 august, la capitalul social al CITY Insurance toate actiunile nou emise pentru majorarea de capital aprobata de actionarii asiguratorului, de 150.000.000 de euro.

PROMO


"I3CP confirma ca, la 25 august 2021, a subscris la capitalul social al CITY Insurance toate actiunile nou emise conform Rezolutiei Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din 21 iulie 2021", se mentioneaza pe pagina firmei olandeze.

De asemenea, I3CP transmite ca va continua sa colaboreze cu ASF si consilierii sai pentru a finaliza in termenul apropiat procesul de aprobare de reglementare care a presupus schimbarea controlului asupra companiei.

La adunarea generala din 21 iulie, actionarii CITY Insurance au aprobat emiterea a 738 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu, respectiv o valoare totala de 738 milioane de lei (150 milioane de euro), ca urmare a obligatiei iminente de restabilire a fondurilor cerute de lege pentru a acoperi atat cerinta de capital de solvabilitate (SCR), cat si cerinta minima de capital (MCR).

Data limita pentru subscriere si plata actiunilor a fost 25 august.

Potrivit unor surse din piata, ASF va decide in 4 septembrie soarta companiei CITY Insurance, daca va intra sau nu in faliment.

La inceputul lunii aprilie a.c., Vivendi Interntional a anuntat ca a incheiat un acord cu I3CP Holdings BV pentru vanzarea pachetului majoritar detinut la compania de asigurari CITY Insurance - cel mai mare jucator de pe piata locala.

Vivendi International, companie controlata de Dan Odobescu, detine peste 85% din CITY Insurance.

I3CP este un investitor ECEEMEA, cu sediul in Olanda, axat pe definirea viitoarei mari cresteri din sectorul asigurarilor, reasigurarilor, gestionarii activelor si fintech. I3CP gestioneaza peste 15 miliarde de euro si are birouri in Amsterdam si Atena.

In iunie a.c., Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) in vederea inlocuirii temporare a organului de conducere al CITY Insurance pentru 4 luni. In acelasi timp, asiguratorul a fost amendat cu peste 2,9 milioane lei si trebuie sa transmita un plan de finantare si redresare, iar membrii Directoratului si ai Consiliului de Supraveghere au primit amenzi de cate un milion de lei de fiecare si li s-au retras aprobarile acordate de ASF.

ASF a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance S.A., clasificata in categoria 4 - supraveghere intensa, in perioada 2019-2021, mai multe actiuni de control la sediul asiguratorului (on-site) cat si controale permanente (off-site), actiuni in urma carora au fost aplicate, atat societatii cat si conducerii acesteia, mai multe sanctiuni contraventionale constand in amenzi, fiind deasemenea impuse masuri cu scopul remedierii deficientelor constatate.

Cu sediul central in Bucuresti, CITY Insurance este liderul pietei de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 20% din total. Cu active totale de peste 700 de milioane de euro si prime brute subscrise de circa 500 de milioane de euro, CITY Insurance are in acest moment mai mult de 4 milioane de asigurati.

Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance a inregistrat, in 2020, un volum al primelor brute subscrise de 2,3 miliarde lei (478 milioane euro), cu 17% mai mare decat in 2019, si un volum de plata al despagubirilor de 1,4 miliarde lei (290 milioane euro) cu 19% peste nivelul anului anterior.

4.150 accesari