1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Tranzactie pe piata asigurarilor: ...

Tranzactie pe piata asigurarilor: CITY Insurance a fost vanduta

Vivendi Interntional a anuntat, marti, ca a incheiat un acord cu I3CP Holdings BV pentru vanzarea pachetului majoritar detinut la compania de asigurari CITY Insurance - cel mai mare jucator de pe piata locala.

Vivendi International, companie controlata de Dan Odobescu, detine peste 85% din CITY Insurance.

"Vivendi International SA anunta ca a incheiat un acord cu I3CP Holdings BV pentru vanzarea intregului sau pachet de actiuni detinute la CITY Insurance Romania SA. Tranzactia a fost aprobata de catre Consiliul Director al Vivendi si este supusa aprobarilor autoritatilor competente din Romania", se arata in comunicat.

Se preconizeaza ca tranzactia se va finaliza in trimestrul 3 al anului 2021.

Cu sediul central in Bucuresti, CITY Insurance este liderul asigurarilor generale din Romania, cu cel mai mare numar de clienti, cea mai mare valoare a primelor brute subscrise si un portofoliu extins de produse si servicii. Cu active totale de peste 700 de milioane de euro si prime brute subscrise de circa 500 de milioane de euro, CITY Insurance are in acest moment mai mult de 4 milioane de asigurati.

Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance a inregistrat, in 2020, un volum al primelor brute subscrise de 2,3 miliarde lei (478 milioane euro), cu 17% mai mare decat in 2019, si un volum de plata al despagubirilor de 1,4 miliarde lei (290 milioane euro) cu 19% peste nivelul anului anterior.

In 2020, CITY Insurance a solutionat 182.559 de dosare de dauna, cu 20% mai multe ca in anul precedent, iar numarul contractelor de asigurare in vigoare la 31 decembrie 2020 s-a ridicat la 3,2 milioane de contracte.

I3CP este un investitor ECEEMEA, cu sediul in Olanda, axat pe definirea viitoarei mari cresteri din sectorul asigurarilor, reasigurarilor, gestionarii activelor si fintech. I3CP gestioneaza peste 15 miliarde de euro si are birouri in Amsterdam si Atena.