1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Georgia: Comisarul de asigurari indeamna asiguratorii sa renunte la activele lor din Rusia

Comisarul de asigurari din Georgia s-a alaturat omologului sau din California si le-a cerut asiguratorilor sa renunte la interesele de afaceri din Rusia, in contextul invaziei sangeroase a Rusiei in Ucraina, informeaza Insurance Journal.

"Faptul ca primele platite de cetatenii si entitatile din Georgia catre asiguratori ar putea fi folosite drept sprijin de capital de catre regimul rus este rusinos", a evidentiat John KING - Insurance Commissioner, Georgia -, intr-un editorial publicat in Now Habersham. "Prin urmare, companiile de asigurari care fac afaceri in Georgia ar trebui sa inceapa procesul de eliminare a oricarui sprijin financiar, prin investitii sau operatiuni comerciale, pentru regimul rus."

De asemenea, John KING a facut apel la asiguratori sa isi revizuiasca participatiile financiare in fosta tara sovietica si sa renunte la active, oferindu-se chiar sa ajute in acest proces. "In cazul in care companiile sunt preocupate de modul in care acest lucru va afecta obligatiile financiare statutare si de reglementare, biroul meu este pregatit sa ajute aceste companii" sa efectueze dezinvestitii in moduri care sa nu incalce reglementarile sau sa dauneze consumatorilor, a mai punctat John KING, care ocupa functia de Insurance Commissioner din 2019.

Apelul lui John KING a venit la doar cateva zile dupa ce Comisarul pentru Asigurari din California - Ricardo LARA -, a emis o notificare catre companiile de asigurari din acest stat pentru a-si revizui participatiile si a lua masuri pentru a renunta la activele si proprietatile din Rusia. Insurance Journal evidentiaza ca liderii legislativi i s-au alaturat lui Ricardo LARA in apelul adresat companiilor de asigurari de a lua masuri imediate.

In urma cu o saptamana, Ricardo LARA - Insurance Commissioner, California -, sublinia, potrivit California Globe: "California e alaturi de comunitatea mondiala in respingerea invaziei Rusiei in Ucraina si a asaltului sau asupra libertatii si egalitatii. Fiind cea mai mare piata de asigurari din tara si a patra piata de asigurari din lume, nu trebuie sa toleram ca primele de asigurare ale consumatorilor din California sa finanteze un regim autoritar care invadeaza un guvern suveran, ii terorizeaza populatia si este un dusman al libertatii de exprimare, de intrunire, de presa si al egalitatii pentru persoanele LGBTQ+, femei si minoritati etnice si religioase. Companiile de asigurari trebuie sa trimita un mesaj clar si raspicat de solidaritate cu poporul ucrainean si cu comunitatea globala, prin retragerea oricarui sprijin financiar pentru guvernul rus."

Insurance Journal arata ca, pana in momentul de fata, companiile de asigurari din Georgia nu au raspuns la solicitarile Comisarului de asigurari. Sursa citata mai noteaza ca un purtator de cuvant al CHUBB, unul dintre cei mai mari asiguratori internationali, a declarat, la finele saptamanii trecute, ca oficialii companiei nu comenteaza pe marginea acestui subiect.