1asig.ro
1asig.ro

Exista viata dupa un mare cutremur? Dar piata de asigurari?

5 min. / 1.540 cuvinte
Cutremur! In primul moment, gandesti ca gata, totul s-a sfarsit: miscare violenta, haos, panica; apoi, treptat-treptat, totul in jur se linisteste; nori de praf te inconjoara si, la fel de pe neasteptate, se lasa linistea ...

PROMO


Tot astfel, prin aceleasi incercari pare a fi trecut si piata noastra de asigurari: dupa mai multe "unde seismice" care au lovit-o intens in ultimul an, unii dintre noi si-au imaginat ca din ea va ramane, cel mult, un morman de ruine!

Datele statistice stau insa marturie ca industria a rezistat cu succes "undelor" si "socurilor", desi mai raman multe lucruri de "construit" si "reconstruit". In mare, la ora actuala "tabloul" ne prezinta o piata cu mai putine companii, dar mai solide, capabile a se "reconstrui" din mers, dar si de a "reconstrui" increderea publicului in asigurari.

Adevaratul test va veni odata cu producerea unui seism fizic de dimensiunile celui din martie '77. Va fi insa un examen dificil de trecut, atat de catre autoritati si asiguratori, cat si de catre societate si asigurati - din nefericire, acestia din urma, inca prea putini.

Poate tocmai de aceea e bine sa ne amintim ceva mai des de Japonia asa cum s-a intamplat si la Premiile Brokerilor din acest an. De ce? Pentru ca Japonia este un exemplu de eficienta, seriozitate, organizare, educatie, modestie si cumpatare, fie ca vorbim despre business, fie ca ne referim la interventiile in caz de catastrofa naturala.

Si daca facem eforturi sa asimilam rapid solutii si modele concrete, atunci macar sa ne inspiram din experienta si din intelepciunea milenara a Tarii Soarelui Rasare.

1.604 accesari