1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Echilibru si evolutie prin asigurari - intelegerea ce duce la urmatorul nivel

Claudiu-Traian SIMEDRU

Consultant in asigurari si pensii private


Ne dorim cu totii sa evoluam, sa cunoastem si sa experimentam o viata cat mai buna, sa avem parte de ceea ce inseamna o tara ca afara. Observand reusitele altor tari, felul in care a evoluat societatea, nivelul ridicat de trai, e normal sa-ti doresti o astfel de viata, iar din pacate acest fapt atrage inca multi romani la munca in afara tarii.

Daca vrem sa intelegem acest fenomen, este necesar sa analizam care sunt factorii ce au dus la instalarea echilibrului social, fara de care nu poti experimenta evolutia. Intr-un mediu social in care grijile sunt la ordinea zilei, neexistand o educatie in acest sens, nici sisteme gandite care sa protejeze echilibrul membrilor societatii (prin preluarea eventualelor socuri), dezechilibrul poate aparea oricand, iar evolutia se lasa mult asteptata, fiind imposibil de accesat cresterea reala in lipsa echilibrului social.

In tarile civilizate, evolutia este efectul implementarii unor sisteme clare si precise de mentinere a echilibrului in societate, o cauza fiind un sistem bine pus la punct de asigurari si educatie continua in acest sens.

Cand majoritatea membrilor unei generatii sunt asigurati, oricare ar fi evenimentele asigurate aparute, echilibrul financiar se mentine, iar increderea in societatea respectiva creste!

Cum se intampla asta ?

Simplu: in primul rand, in sistemele sociale guvernate de asigurari cu cat sunt mai multe persoane asigurate, cu atat mai mici sunt costurile cu asigurarile.

Principiul simplu: unde-s multi - puterea creste, este valabil si aici, avand impact mare in evolutia societatii.

Cotizeaza multi, mai putini bani, ca atunci cand celor carora li se intampla evenimente asigurate, sa primeasca sumele asigurate, astfel pastrandu-si echilibrul, dar mai important, lipsindu-se de anumite griji aduse de lipsuri.

Pentru a crea in Romania un astfel de climat social, avem nevoie de educatie financiara, care sa creasca intelegerea necesara instalarii unei noi paradigme si acceptarea posibilitatii unei astfel de realitati.

Daca altii au reusit, cu un efort asumat, este posibil peste tot unde se doreste civilizarea si evolutia.

Intelegand si aplicand principiul mutualitatii, a ajutorului reciproc, putem crea in Romania o tara ca afara, lipsindu-ne astfel de dezechilibrele care apar in urma unor evenimente negative si efecte nedorite.

Intr-o tara evoluata astfel, cu un sistem de aparare impotriva dezechilibrelor si factorilor ce duc la dezordine sociala, sanatatea tuturor se mentine, iar cresterea continua a nivelului de trai fiind un efect implicit.

Personal, consider ca asigurarile sunt parte a unui plan divin, prin care fiecare poate alege sa-i sustina pe ceilalti, pentru a trai cu totii viata cu demnitate, indiferent de evenimentele ce pot aparea in viata fiecaruia.

"Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti", asigurandu-te ca faci tot ce poti sa mentii binele si echilibrul in comunitatea din care faci parte.